Callaway Mini Driver 1.5

Kleine zusje: Big Bertha Mini Driver 1.5

26 mei 2015 Redactie GOLF.NL

Een mini driver is, kort door de bocht, een kruising tussen een fairway wood en een driver. Omdat het clubblad groter is dan een gemiddelde houten-3, is de mini driver meer vergevingsgezind, terwijl de kortere shaft voor strakkere, meer betrouwbare drives zorgt. 

Oplettende toeschouwers hebben dit jaar onder anderen Padraig Harrington en J.B. Holmes met de mini drivers van TaylorMade zien spelen (SLDR Mini en AeroBurner Mini). Inmiddels heeft ook Callaway een klein zusje aan haar driver-lijn toegevoegd: de Big Bertha Mini 1.5. 

Wij hebben haar al in de tassen van Patrick Reed en Freddie Jacobson gespot, maar sinds kort is Callaway’s niet-zo-dikke Bertha ook te koop voor de consument. De Mini 1.5 is beschikbaar in twee lofts (12 en 14 graden), inclusief een 44 inch lange Mitsubishi Rayon Kuro Kage Silver TiNi shaft (twee inches korter dan de standaard driver). De loft van het 235 cc clubhoofd is overigens aan te passen van min 1 tot plus 2 graden, met voor elke setting een instelbare neutrale of draw-configuratie.
Adviesprijs: 349 euro.

Meer info: callawaygolf.com.

Lees meer over

Equipment