ALS Golf

A.L.S. Golf Event: golf tegen ALS

6 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Op vrijdag 19 juni 2015 wordt de tweede editie van het A.L.S. Golf Event gehouden.

De plaats van handeling is Golfbaan Landgoed Welderen bij Elst (Gelderland). Stichting A.L.S. Nederland werft fondsen voor het onderzoek naar medicijnen tegen de ziekte ALS.

Het evenement omvat een golfwedstrijd op de 18-holes baan voor ervaren spelers (minimum handicap 36). Daarnaast is er een clinic voor beginners die vervolgens een Texas Scramble spelen op de 9-holes baan.

Bridge voor niet-golfers

Het golf evenement werd voor het eerst gehouden in september 2014 op initiatief van golfprofessional Erijk Diets, wiens echtgenote Coby kort tevoren was overleden aan wat hij noemt ‘die extreme ziekte A.L.S.’

De golfdag was een groot succes. Mede door de ondersteuning van diverse sponsors kon aan het einde van de golfdag een cheque van ‘€ 10.000 plus...’ worden overhandigd aan prof. dr. Leonard van den Berg, hoofd van het ALS Centrum van het UMC, die als vertegenwoordiger van de Stichting A.L.S. Nederland naar Welderen was gekomen (foto boven).

Dit jaar worden zo’n 120 golfers ontvangen en daarnaast een 80-tal bridgespelers. Vorig jaar bleek namelijk dat sommige meegekomen gezinsleden en vrienden van golfers liever een paar slagen aan de bridgetafel maakten dan op de green.

Inschrijven en deelnamekosten

Inschrijven voor verschillende onderdelen van het evenement kan op www.als-golf.nl. De inschrijfgelden zijn inclusief greenfee, diner/barbecue na afloop en de donatie voor de Stichting ALS Nederland. Deelname aan de 18-holes wedstrijd kost € 150. De clinic plus de 9-holes wedstrijd kost € 125. Meedoen aan de bridgedrive kost € 100. Supporters die er voor de gezelligheid zijn en aan het buffet diner meedoen betalen € 50.

Tijdens het buffetdiner worden de prijzen voor de golfwedstrijden en de bridgedrive uitgereikt en is er een loterij met waardevolle prijzen.

Professionele organisatie met ANBI status

Om deelnemers, donateurs en sponsoren een transparante en professionele organisatie met ANBI status te kunnen bieden heeft Erijk Diets in december 2014 samen met vrienden de stichting ‘Fun for Fund’ opgericht. Inmiddels is de aanvraag van een ANBI status in behandeling. Op www.als-golf.nl is alles te lezen over deze ambitieuze stichting.

De deelnamegelden, sponsorbedragen en overige donaties zijn onder de ANBI regeling fiscaal aftrekbaar.

}