Lochemse
Lochemse G&CC de Graafschap

Kampioenen in hoofdklasse senioren bekend

3 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Afgelopen vrijdag hebben de senioren in de hoofdklasse van de NGF Competitie de laatste wedstrijden gespeeld.

In poule 1 was de kampioen (Houtrak) al bekend. Dit team deed zijn sportieve plicht en versloeg Amelisweerd (16-2).

De strijd om de degradatie was nog open. Amsterdam moet het volgend jaar opnieuw proberen in de eerste klasse. Het Amsterdamse team verloor na een spannende strijd net van Noordwijk (10-8).

Poule 2 was tot op de laatste putt spannend. De vele gelijke spelen geven aan dat er in deze poule weinig krachtsverschillen waren. Als gastheer op de laatste dag trok de Eindhovensche Golf uiteindelijk aan het langste eind. Beide partijen, Tongelreep-Oosterhout en Wouwse-Prise d’eau eindigden 9-9, zodat Prise d’eau de laatste plaats bezet en volgend jaar een klasse lager gaat spelen.

In poule 3 was Houtrak 2 gastheer en dit team moest toezien hoe de Haagsche uithaalde tegen de Kennemer (16-2). Hierdoor werd de Haagsche alsnog eerste. Rozenstein moet na het verlies tegen Zeegersloot volgend jaar opnieuw beginnen (14-4).

In poule 4 was Hattem gastheer en konden nog drie teams kampioen worden, waarbij de Sallandsche de favoriet was en dit uiteindelijk ook waarmaakte. De Rosendaelsche was al gedegradeerd en verloor ook de laatste wedstrijd tegen de Sallandsche met 15-3. 'Kampioen van de polder' werd Zeewolde dat Almeerderhout met 12-6 versloeg.

Halve finales

De halve finales zijn op 17 mei op De Graafschap in Lochem en dan spelen Houtrak tegen Sallandsche en Eindhoven tegen de Haagsche.

De finale is op 20 mei op De Gelpenberg.

Alle uitslagen van 1 mei

P1 (op De Dommel) 

Houtrak 1 -Amelisweerd 1 16-2 

Noordwijkse 1 - Amsterdamse 1 10-8 

P2 (op de Eindhovensche) 

De Tongelreep 1 - Oosterhoutse 1 9-9 

Wouwse Plantage 1 - Prise d'Eau 1 9-9 

P3 (op Houtrak) 

Kennemer 1 - Koninklijke Haagsche 1 2-16 

Zeegersloot 1 - Rozenstein 1 14-4 

P4 (op de Hattemse)

Rosendaelsche 1 - Sallandsche 1 5-13 

Almeerderhout 1 - Zeewolde 1 6-12

}