Open Noord-Hollands Golfkampioenschap

23 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Op de Heemskerkse GC wordt op zondag 12 juli 2015 het vijfde Open Noord-Hollands Golfkampioenschap gehouden.

Het Open Noord-Hollands Golfkampioenschap is een wedstrijd voor golfers met een actieve handicap die woonachtig zijn in Noord-Holland of lid zijn van een Noord-Hollandse golfclub.

Golfers met een actieve handicap van 18.5-36 spelen in de ochtend stableford. Betere golfers spelen in de middag een strokeplay wedstrijd. De strokeplay kampioenenen van Noord-Holland zijn de man én vrouw met de laagste bruto score. 

Daarnaast wordt er ook nog gestreden om prijzen in het netto klassement en om de neary. Een hole-in-one op één van de par-3  wordt beloond met een prijs.

Deelname aan het Open Noord-Hollands Golfkampioenschap kan door inschrijving  (vanaf 31 mei) via de website van de Heemskerkse Golfclub: heemskerksegolgclub.nl. De inschrijving sluit op zondag 28 juni om 12.00 uur.

Het inschrijfgeld voor niet-leden van de Heemskerkse Golfclub is € 50 (leden € 20). Dit is inclusief ontvangst met koffie en een lunchpakket.

Zowel het stableford kampioenschap als het strokeplay kampioenschap kent een maximaal aantal deelnemers van 60. Bij overschrijving van dit aantal hebben spelers van buiten de club met de laagste handicap voorrang. 

De Heemskerkse Golfclub ligt in het hart van Kennemerland, op slechts 25 minuten van Amsterdam, 15 minuten van Haarlem of Alkmaar. De club speelt op een uitdagende polder-parkbaan met veel groen en veel water. Tegen de horizon steekt de kerk van Assendelft af met verspreid liggende boerderijen en in de verte zijn nog net de havenkranen langs het Noordzeekanaal en de karakteristieke pluimen van Tata Steel te zien.