Rotterdams Golf Open

Porsche te winnen in Rotterdams Open

9 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Als onderdeel van de 26ste editie van de Kralingse Golfweek wordt op Golfbaan Kralingen het Rotterdams Golf Open gespeeld, voorheen het Open Strokeplay Kampioenschap van Rotterdam.

Met elke keer ongeveer 180 golfers van verschillende verenigingen heeft het Rotterdams Golf Open zich een stevige positie tussen de belangrijkste golfwedstrijden van Nederland verworven. Het toernooi biedt golfliefhebbers uit Rotterdam, Zuid-Holland en de rest van Nederland een kans om topgolfers van dichtbij mee te maken.

Porsche voor een hole-in-one

Porsche Centrum Rotterdam/Pon Nederland heeft een nieuwe Porsche beschikbaar gesteld als hole-in-one prijs op hole 1 in de twee ronden op zaterdag, waarmee voor dit jaar de naam van het kampioenschap luidt: het Porsche Rotterdams Golf Open.

Het 54-holes hoofdtoernooi begint op zaterdag 27 juni en de finaledag is op zondag 28 juni, met kwalificatierondes op dinsdag 23 en woensdag 24 juni.

Maximaal worden 180 spelers en speelsters geplaatst voor het toernooi, van wie de beste 24 heren en elf dames (op basis van handicap) automatisch in het hoofdtoernooi komen. De overige deelnemers spelen op dinsdag of woensdag een kwalificatieronde. Meer informatie is te vinden op rotterdamsgolfopen.nl.

Oud-winnaars

Door de jaren heen heeft het Rotterdams Golf Open een aantal bekende winnaars opgeleverd, onder wie Rogier Mol (2014 en 2012), Sem Westdijk (2013), Dylan Boshart (2011), Jordy Kuijsters (2010) en Mitchel Kevenaar (2009). 

De eerste winnaar in 1990 was Maarten van Dam, een van de ‘founding fathers’ van de Kralingse Golfweek. Bij de vrouwen won Denise van Raalte de afgelopen drie jaar het kampioenschap.      

Kralingse Golfweek

De Kralingse Golfweek is een golfevenement dat sinds 1990 wordt georganiseerd op Kralingen. Golfbaan Kralingen, de laagst gelegen baan van Europa (7 meter onder NAP), maakt deel uit van het Kralingse Bos.

Naast het Porsche Rotterdams Golf Open wordt een aantal wedstrijden georganiseerd voor leden van Golfclub Kralingen, overige jaarkaarthouders van Golfbaan Kralingen, gasten en introducees.  Alle informatie over de wedstrijden is te vinden op golfclubkralingen.nl.

De Kralingse Golfweek wordt mogelijk gemaakt door een aantal sponsors, waaronder Porsche, Openbare Golfbaan Kralingen, ABN-AMRO MeesPierson, ING Bank, BDO Accountants & Adviseurs, Oger Menswear, Interparking Group, Maasmond Rotterdam, De Haij & Van der Woude Advocaten, Manhave Vastgoed, E-Warehousing, Printvisie Drukkerij, Meijer Bouw, Schaap Citroen en Emmi Caffe Latte. 

}