Jart Sluiter

Croockewit en Sluiter winnen openingswedstrijd

1 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Op 27 mei is op Golfclub Zeewolde de openingswedstrijd voor senioren gespeeld.

Het was volgens de organisatie een geslaagde dag met heel veel deelnemers, vooral nieuwe gezichten bij de dames. Het aantal inschrijvingen was hoger dan gebruikelijk waardoor bij de mannen enkelen zelfs niet konden worden geplaatst.

Door de goede inzet van de wedstrijdleiding kon er in verschillende blokken worden gestart en wist iedereen zijn ronde af te maken.

De baan van Zeewolde speelde niet al te makkelijk doordat weersomstandigheden het onmogelijk hadden gemaakt om de hoge rough te maaien. Toch werden er zeer behoorlijke scores binnengebracht. 

De uitslag:

Dames senioren: 

1. Nan Croockewit (77)
2. Liesbeth van Dommelen (78)
3. Izka Rombout (79) (tevens de senioren plus prijs)
4. Tatiana Klinkert (79) op grond van 2 slagen meer op tweede 9 .

Heren senioren:

1. Jart Sluiter (72)
2. Bart Nolte (75)
3. Jan van Beek (75)
4. Guus Roels (75), op grond van 1 slag meer op de tweede 9 (tevens de senioren plus prijs.)

Uitslag heren / uitslag dames.


Emslandermeer Senioren Open 2015

Eerder in mei is de achtste editie van het Emslandermeer Senioren Open gespeeld. Negentig dames en heren streden op de banen van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde, Golfclub De Compagnie in Veendam en Golfclub Gutshof in het Duitse Papenburg. 
Er deden spelers mee van dertig golfverenigingen uit het hele land, maar de drie hoofdprijzen werden gewonnen door leden van noordelijke clubs.

Eerste werd Gezienes Hanken van Burggolf Emmen die in voorgaande jaren al vaker in de prijzen viel. Tweede werd Eesge Jongstra van Golfclub De Drentsche in Assen, winnaar in 2013. Derde werd Dinant ter Weeme van Golfclub De Semslanden in Gasselte, winnaar van het toernooi in 2014. 

De prijs voor de speler die de meeste birdies maakte ging naar een niet-Noorderling: Henk Kroeke uit Sint Pancras, lid van Golfclub Dirkshorn.

}