Winnaars tweede open wedstrijd voor golfers met een fysieke beperking. V.l.n.r.: Peter Dirven (voorzitter Oosterhoutse), Willem-Aart Vlug, Pieter Overweg, Ton Volmer en zittend Monique Kalkman.
De winnaars van de 2de Open wedstrijd voor golfers met een fysieke beperking.
Beeld: NGF

Kalkman, Vlug, Van Beek en Rombout winnen

14 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Zaterdag 11 juli werd op de Oosterhoutse Golf Club de 2de Open wedstrijd voor golfers met een fysieke beperking gespeeld.

Op een prachtige dag trokken Nederlands beste golfers met een fysieke beperking naar de Oosterhoutse Golf Club voor de 2de Open wedstrijd voor golfers met een fysieke beperking. Voor de meesten was het een drukke week omdat kort daarvoor het ABN Amro Disabled Open was gespeeld.

Op de Oosterhoutse werden de spelers zeer gastvrij ontvangen en liep er met elke flight een vrijwilliger mee om te helpen met het harken van bunkers, bewaken van de vlag en meer.

Bij de dames in de A-categorie werd de wedstrijd gewonnen door Monique Kalkman. De Paralympisch gouden medaille winnares bij tennis en tafeltennis kwam tot 91 slagen. 'Een ongelooflijk goede score voor iemand in een paragolfer die alles met een arm speelt', aldus wedstrijdleider Willem Vork. Kalkman won niet alleen de wedstrijd bij de dames, ze was eveneens de beste paragolfer van het toernooi.

Bij de heren won Willem-Aart Vlug. Met 81 slagen deed hij het zes slagen beter dan Ton Volmer en tien slagen beter dan nummer drie Pieter Overweg. Vlug was in zijn handicapcategorie ook al de beste Nederlander bij het ABN Amro Disabled Open. Hij werd toen tweede.

In de B-categorie werd gespeeld volgens het stableford systeem. De winst ging daar bij de dames met 42 punten naar Renske van Beek. Bij de heren was Machiel Rombout de beste met 39 punten.