Cobra King LTD: De koning is terug

20 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Na een ontwikkelproces waarbij de firma zelfs technieken uit de ruimtevaart heeft ingezet, lanceert Cobra in oktober gloednieuwe Cobra King LTD drivers, fairway woods en ijzers. Daarmee is de koning weer helemaal terug.

De King-serie maakte in de jaren negentig furore onder de fans van Cobra-clubs. Daarna werd het wat stiller, maar inmiddels heeft de producent uit Carlsbad, Californië, weer een vol koninklijk offensief aangekondigd. Centraal in de nieuwe King-reeks staan de LTD drivers, waarbij het materiaalonderzoek zes weken in het International Space Station heeft plaatsgevonden.

Grappige gimmick?

Het resultaat is een driver met een opvallende, niet te missen SpacePort aan de onderkant van de club. Door die ronde, 16 grams aluminium SpacePort te verwijderen, kun je letterlijk in de binnenkant van het clubhoofd (carbonfiber met blad van titanium) kijken. Een grappige gimmick, waar wel eentje met een bijkomend functioneel doel. Want voordat je die Port weer terugzet, kun je desgewenst 12 gram aan extra gewicht bijplaatsen. Bovendien zorgt Cobra er zo voor dat het zwaartepunt (center of gravity) extreem laag komt te liggen, wat de effectiviteit van de club bij impact positief beïnvloedt en een hogere balsnelheid tot gevolg heeft.

De Cobra King LTD driver is vanaf 15 oktober beschikbaar met vijf verschillende lofts; 9°, 9.5°, 10.5°, 11.5° en 12°. De Cobra King LTD Pro-variant wordt geleverd met een 7.0°, 7.5°, 8.5°, 9.5° en 10° loft. Beide drivers worden standaard geleverd met een Aldila Rogue Black 60g graphite shaft en Lamkin UTX grip voor een advies verkoopprijs van 499 euro.

Zwarte Cobra's

In dezelfde lijn verschijnen tevens een reeks fraaie, zwarte King Cobra Pro ijzers (3-PW voor 1099 euro) en chrome King Cobra Tec ijzers (4-PW, 999 euro). Beide sets alleen voor rechtshandige golfers (heren).
De fairway woods zijn er voor zowel rechts- (3W-5W) als linkshandige (3W-4W) spelers en kosten 299 euro per twee clubs, met shafts variërend van xstiff tot regular.

Meer info: cobragolf.com

Lees meer over

Equipment