Darius van Driel heeft na drie ronden in het Nationaal Open vier slagen voorsprong op Wil Besseling.
Beeld: GOLF.NL
Anne van Dam gaat de laatste ronde in met vijf slagen voorsprong.
Beeld: GOLF.NL
Wil Besseling ging rond in 67 slagen (-5) en is tweede.
Beeld: GOLF.NL
Het was een heerlijke dag op de Hilversumsche en daar genoten ook de spelers van.
Beeld: GOLF.NL

Ruime voorsprong Van Dam en Van Driel

21 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel bij de heren en Anne van Dam bij de dames hebben de titel in het Nationaal Open zaterdag voor het grijpen.

Darius van Driel begint de laatste ronde van het Nationaal Open zaterdag met een comfortabele voorsprong van vier slagen. Van Driel maakte in de derde ronde op de Hilversumsche Golfclub wel zijn eerste drie bogeys van de week, maar hij kwam met zeven birdies toch tot een mooie ronde 68 (-4). 

Met -12 heeft de professional op de Alps Tour een voorsprong van vier slagen op een andere professional, Wil Besseling. De Noord-Hollander tekende met een 67 (-5) voor de op een na laagste score van de dag (Mark Reynolds maakte een 66) en bezet met -8 alleen de tweede plaats. Inder van Weerelt is derde op zes slagen van leider Van Driel. 

De hoogst genoteerde amateur na drie ronden is Robbie van West die na een prima ronde 68 op -5 staat.

'Ik begon inderdaad even te denken aan 54 holes bogeyvrij', gaf Darius van Driel direct na zijn ronde toe. 'Het was iets meer werken vandaag, maar over een 68 mag ik niet klagen. Denken aan de overwinning doe ik nog niet. Een slechte dag van mij en een goede dag van iemand anders en de rollen kunnen zo omgedraaid zijn.'

Bekijk een uitgebreide reactie van Darius van Driel in de video player hierboven.

Leaderboard

Dames

Anne van Dam staat er na drie ronden nog iets rianter voor dan Darius van Driel bij de mannen. Hoewel de torenhoge favoriete niet verder kwam dan een ronde 72, gelijk par, breidde ze haar voorsprong uit. 

Van Dam, die op de Ladies European Tour speelt, staat na 54 holes op -8 en heeft een voorsprong van vijf slagen op amateur Romy Meekers. Zhen Bontan, een andere amateur, is derde op zeven slagen van Anne van Dam. 

Van Dam begon goed aan haar ronde met birdies op een en vier, maar leverde daarna veel in met een bogey op zes en een double bogey op zeven. Op karakter hield van Dam de score daarna bij elkaar en met een birdie op de slothole wist ze een score boven par te voorkomen.

'Ik speelde eigenlijk wel goed, maar de putts wilden niet vallen. Daardoor werd het harder knokken dan het had moeten zijn. Ik ben hier gekomen om te werken aan bepaalde dingen voor de rest van het seizoen, maar ik wil natuurlijk ook gewoon winnen.' 

Bekijk een uitgebreide reactie van Anne van Dam in de video player hierboven.

Leaderboard