Huisartsen
Deelnemers aan een vorig huisartsenkampioenschap

Huisartsenkampioenschap op Toxandria

9 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Op 23 september wordt het Promedico Nationaal Huisartsen Golf Kampioenschap gespeeld. Dit jaar wordt het NHGK gehouden op Golfclub Toxandria bij Breda.

De golfdag wordt voor het tweede jaar op rij gesponsord door Promedico en staat open voor alle actieve huisartsen en apotheekhoudende huisartsen in het bezit van handicap 54 (GVB) of lager. Daarnaast is er dit jaar voor de beginnende golfer de mogelijkheid een clinic te volgen met een van de pro's van de club.

De wedstrijd

De wedstrijd wordt gespeeld in een A- en B-categorie. Categorie A strijdt zonder verrekening van handicap om de titel Nationaal Huisartsen Golf Kampioen. Categorie B is met handicapverrekening, hier wordt gestreden om het B-Kampioenschap.

De handicaplimiet wordt bepaald door het aantal inschrijvingen. Er kunnen maximaal 78 personen deelnemen. Deelname aan het kampioenschap (categorie A) wordt bepaald door de handicap. Deelname aan het B-kampioenschap wordt bepaald door loting. De bijdrage voor de deelname is € 65 per persoon. Dit is inclusief greenfee, wedstrijddeelname of clinic, lunchbuffet én borrel.

De clinic

Niet-golfers krijgen een introductie in de wereld van golf en gaan daarna zelf aan de slag. De wedstrijd en de clinic vinden tegelijkertijd plaats en na afloop ontmoeten de deelnemers elkaar weer in het clubhuis.

Inschrijvingen

De wedstrijdleiding is in handen van Daan Slooter. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 september 2015. Meer informatie en inschrijvingen: nhgk.nl.

}