Golf club Houtrak
Beide teams van Houtrak deden goede zaken in de voorlaatste speelronde van de Senioren Hoofdklasse competitie.
Beeld: Golfsupport.nl

Eerste beslissingen in senioren hoofdklasse

28 april 2015 Redactie GOLF.NL
In de voorlaatste competitieronde zijn in de senioren hoofdklasse de eerste beslissingen gevallen. In andere poules is het nog steeds spannend.

Houtrak won in poule 1 eenvoudig van de Amsterdamse (13-5) en met de winst van de Dommel op Amelisweerd 12-6 is de poulewinst voor Houtrak een feit. Het klassebehoud is in deze poule nog spannend, er kunnen nog 3 teams aan het kortste eind trekken.

In poule 2 gaat de strijd om de eerste plek in de poule tussen de Eindhovensche en de Tongelreep, waarbij de laatste na de overwinning op Prise d’eau de beste papieren heeft (10-8). Eindhoven won eveneens van Oosterhout (11-7),maar kan alleen bij verlies van de Tongelreep eerste worden. De strijd om het klassebehoud is evenmin gestreden, hier wacht op de laatste dag nog een spannende partij tussen de Wouwse Plantage en Prise d’eau.

In poule 3 is het enorm spannend. Het gemis van Bart Nolte in deze ronde zou de Haagsche wel eens kunnen opbreken. Houtrak 2 kwam na een 5-1 achterstand in de foursomes knap terug tot 9-9 en moet afwachten wat het resultaat wordt op de laatste dag. de poulewinst wordt op “doelsaldo” beslist. De Haagsche moet met 15-3 winnen om de eerste plek te veroveren. Ook de strijd om de laatste plaats is hier nog niet beslist. De Kennemer won met 12-6 van Rozenstein en Zeegersloot kan de lachende derde zijn.

Poule 4 kende een verrassing, Hattem keek na de foursomes tegen een 6-0 achterstand aan en werd ondanks goed spel in de singles uiteindelijk met 12-6 verslagen door Salland. De Sallandse heeft de zaak in eigen hand om eerste in poule 4 te worden. De Rosendaelsche moet het volgend jaar na het verlies tegen Zeewolde (11-7) in de eerste klasse opnieuw proberen.

Bekijk alle uitslagen op ngfcompetitie.com

}