Holthuizen

Golfen met een verstandelijke beperking

Femke, Janine en Sander doen het!
10 april 2015 NGF
Golfclub Holthuizen kent sinds begin april 2015 drie bijzondere, nieuwe leden. Waarom bijzonder? Omdat Femke, Janine en Sander een verstandelijke beperking hebben.

Vanuit de jaarlijkse Prokkelweek, een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking, heeft dit drietal aangegeven bij hun woonvoorziening, het Thomashuis in Roden, dat ze erg graag echt willen leren golfen. Holthuizen is een proefperiode van een half jaar gestart en hierna vroeg het sportieve drietal: “Kunnen we ook lid worden bij Golfclub Holthuizen?”

Uiteraard! Het bestuur van de golfclub verleende hieraan zijn medewerking en gaven Femke, Janine en Sander een eigen lidmaatschap, en daarmee zijn ze ook lid van de NGF. 

Samen met ouders, begeleiding, medebewoners en mensen van Golfclub Holthuizen werd gevierd dat Femke, Janine en Sander nu G-lid zijn bij Golfclub Holthuizen. Ze werden welkom geheten en daarna door de voorzitter van Golfclub Holthuizen, Rieks Perdok, toegesproken. De lovende woorden over de start van het lidmaatschap door een ouder zorgde voor emotie.

Femke, Janine en Sander zijn nu G-lid

In de regen en harde wind liet het drietal vervolgens zien wat er het laatste half jaar is geleerd. Sander slaat een bal recht en tussen de 100 en 125 meter. Janine slaat de bal met haar zeven heel makkelijk recht en Femke pakt graag haar sandwedge om met een mooi boogje bij de pion te komen. Putten is bijna het meest moeilijke om het te leren.

De komende tijd krijgen ze een keer per maand les van golfprofessional Robert Schoonhoven en worden ze daarop volgend wekelijks door een groep vrijwilligers van de golfclub begeleid tijdens het oefenen en het spelen op de 4-holes par-3 baan.

Lees hier meer informatie over golfen met een beperking}