De Dommel
De Dommel

FBBB heren senioren op De Dommel

20 april 2015 Redactie GOLF.NL
Op donderdag 21 mei 2015 organiseert Golfclub De Dommel in St. Michielsgestel voor de 33ste keer de NGF – FBBB wedstrijd voor heren senioren.

De wedstrijdvorm van de wedstrijd is net zoals andere jaren fourball better ball) met 90% handicapverrekening. De gezamenlijke handicap per koppel mag maximaal 32 zijn.

Traditie

Inmiddels kent de FBBB een mooie traditie. Het was al in 1982 dat Hans Hertzberger van GC De Dommel, toen voorzitter van de NGF-seniorencommissie, het initiatief nam voor dit sportieve treffen voor seniorenheren. En al sinds die eerste keer mag de wedstrijd op vele inschrijvingen en enthousiasme rekenen vanuit het hele land. Deze waardering is in 1995 ook tastbaar gemaakt. De zilveren schaal waarvoor de deelnemers sindsdien strijden en waarop de namen van alle winnaars gegraveerd staan, heet de Hans Hertzbergerschaal.

Opgericht in 1928 behoort GC De Dommel tot ‘de oude negen’. Oorspronkelijk een 9-holes golfbaan, die in 1984 met drie holes werd uitgebreid. Pas begin vorig jaar werden daar zes holes aan toegevoegd. De wedstrijd wordt voor de tweede maal op de 18-holes golfbaan gespeeld.

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven kan op de website van GC De Dommel: gcdedommel.nl. Er kunnen slechts 60 koppels meedoen en zoals altijd geldt: wie het eerst komt … De inschrijving sluit op dinsdag 13 mei.

Kosten voor deelname zijn € 65 p.p. inclusief lunchpakket en koffie. ’s Avonds kan men deelnemen aan een gezamenlijk diner, waarvoor u zich ook nog op de wedstrijddag kunt inschrijven, kosten € 25 p.p.  Meer informatie kunt u opvragen via e-mail: info@gcdedommel.nl

 

}