Beeld: Getty Images
Equipment

Val op met je headcover: van je hond tot favoriete voetbalclub, het kan allemaal

Beeld: Getty Images
De beroemdste headcover is toch wel Frank The Tiger. Frank zat in de tas van Tiger Woods toen hij zijn eerste Masters won in 1997. Vanaf dat moment is het heel gewoon dat headcovers een beetje van het normale afwijken.

Wie een driver, een houten 3 of een hybride nieuw koopt, krijgt daar meestal een headcover van het merk bij. Functioneel en kwalitatief prima, maar toch een beetje saai, niet? Leuker is om je belangrijkste (lees: duurste) clubs in een mooi jasje te stoppen. In een ouwe sok kan ook, wanneer als je cultfiguur over de golfbaan wil flaneren, maar daar gaan we het niet over hebben.

Ik en mijn headcover

Vandaag de dag kun je het zo gek niet bedenken of je kunt er een headcover van laten maken. Een met het logo van je favoriete voetbalclub erop, je bedrijf of je kunt zelfs je kinderen vereeuwigen op een headcover of jezelf....

je eigen portret als headcover

Frank

Myheadcovers in het Verenigd Koninkrijk maakt ze aan de hand van foto’s. We moeten zeggen dat het klonen bij deze producent nog een beetje in de kinderschoenen staat. Populair zijn ook de headcovers van dieren. Je vindt ze tegenwoordig wel in elke golfshop. En daar is weer het linkje met Frank The Tiger, want de Amerikaanse Jane Spicer is de geestelijke moeder van Frankie en alle covers van het dierenrijk. Samen met haar moeder Daphne begon ze in 1978 met het vervaardigen van headcovers van dieren.

Tiger Woods had Frank al in zijn golftas toen hij nog amateur was, maar het trok natuurlijk wereldwijde aandacht toen hij in 1997 de Masters op Augusta Nationals won. En Frank verdween nadien nooit meer uit de tas van Tiger.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Bunker

Tiger is zeker niet de enige met een dier in zijn golftas. Volgens Jane zijn er op de PGA Tour zeker 200 spelers met een ontwerp van Daphnes. Onze eigen Joost Luiten draagt wekelijks een kloon van Bunker, een van zijn honden thuis, mee op de DP World Tour.

Joost Luiten met Bunker in zijn tas

Inmiddels gaat de collectie van Daphnes Headcovers verder dan alleen dieren. Hoewel het aanbod groot is, kan het maar net zijn dat er geen gelijkende headcover van jouw geliefde huisdier is.

De collectie van Daphnes headcovers

Nou, ook daar is inmiddels een mouw aan te passen. Cuddle Clones, ook in de Verenigde Staten gehuisvest, maakt ze custom made op aanvraag. Aan de hand van foto’s clonen ze jouw huisdier en sommige resultaten zijn griezelig goed gelukt. Prijsindicatie: €250,-

Je huisdier als headcover in je golftas

Zo zie je maar weer, op elk potje past een dekseltje en op elke golfclub een headcover...

Lees meer over
Equipment