Golfreizen

Op golf in Zwitserland raak je niet uitgekeken

Zwitserland staat bekend om zijn natuur en bergen en wat is er mooier dan golfen op hoogte en in een berglandschap. De Grand Tour of Switzerland, die je langs de verschillende golfbanen voert, is er eentje voor op je bucketlist. Deel 2 van deze mooie ontdekkingsreis.
Vanuit Ascona vervolgen we verder de De Grand Tour of Switzerland en onze volgende golfstop is Andermatt. Een bestemming waar luxe and traditie hand in hand gaan. Andermatt ligt praktisch in het hart van Zwitserland. Dit plaatsje is de laatste tien jaar weer helemaal tot leven gekomen, in zowel de zomer als winter.

Beeld: Buitenaanzicht en binnenplaats van The Chedi in Andermatt.  ©The Chedi Andermatt.
Beeld: Buitenaanzicht en binnenplaats van The Chedi in Andermatt. ©The Chedi Andermatt.
Voor het verblijf in Andermatt is er ruime keuze, maar we lichten er twee bijzondere 'logeerplekken' uit. Hotel The Chedi Andermatt ***** van buiten alpine bescheidenheid in chaletstijl, van binnen een Aziatisch tempelcomplex - The Chedi Andermatt fascineert met deze unieke combinatie. En dan ook nog een golfbaan op slechts een kilometer van het hotel…

Of midden in het dorp, het historische Riverhouse Boutique Hotel dat al meer dan 250 jaar bestaat. Maar terug naar de golfbaan. 
Beeld: Adembenemende uitzichten wanneer je op de Andermatt Swiss Alps golfbaan speelt...
Beeld: Adembenemende uitzichten wanneer je op de Andermatt Swiss Alps golfbaan speelt...

De golfbaan van Andermatt Swiss Alps werd in 2016, 2017, 2018 en 2020 door World Golf Awards uitgeroepen tot beste golfbaan van Zwitserland. Bovendien hebben golfers in Zwitserland bij de Swiss Golf Awards 2018 de Andermatt Swiss Alps Golf Course uitgeroepen tot nummer één in de categorie "Beste 18-holesbaan in Zwitserland".

Regionale specialiteiten

Wat zeer zeker nog noemenswaardig is het restaurant, The Club House, is open voor het publiek en biedt een gevarieerde mix van regionale specialiteiten en broodjes. Het grote zonneterras biedt een onbelemmerd uitzicht op het omringende alpenpanorama, met de Gemsstock als de bekendste berg waartegen je aankijkt.

Beeld: The Alpina in Gstaad.  ©Zwitserland Toerisme
Beeld: The Alpina in Gstaad. ©Zwitserland Toerisme

Vanuit Andermatt volgen we de Grand Tour of Switzerland verder en ligt de volgende halte voor een rondje golf in Gstaad. In Gstaad is overigens veel meer te zien en toe doen dan alleen golf. Deze plek is ook duidelijk verbonden met GaultMillau-punten. En wel in het GaultMillau-hotel, de Alpina Gstaad.

 

Beeld: Als de benen moe zijn van het golfen is relaxen niet ver weg...The Alpina in Gstaad.  ©Zwitserland Toerisme
Beeld: Als de benen moe zijn van het golfen is relaxen niet ver weg...The Alpina in Gstaad. ©Zwitserland Toerisme

De baan, een18-holes golfcourse (par 70), ligt op 1400 meter boven de zeespiegel, omgeven door een natuurreservaat met een veen van nationaal belang en ongekende schoonheid. De gevarieerde 18 holes zijn zorgvuldig in de natuur ingebed. Geniet van het betoverende uitzicht op de bergen van het Berner Oberland, ver weg van verkeer en lawaai en zeker ook een van Zwitserlands best bewaarde geheimen. 

 

Klik hier voor meer informatie en meer mooie reisbestemmingen in Zwitserland