Golfreizen

Beste golfresorts in Europa

Leadingcourses.com stelt elk jaar een ranglijst samen van de beste golfresorts van Europa. De ranking van 2022 vormt een handige lijst als je een bestemming zoekt voor een luxe golfvakantie.

Leadingcourses.com is een website met informatie over golfbanen op de hele wereld. Elke golfbaan krijgt een cijfer gebaseerd op de gemiddelde beoordeling door golfers. De top 100 van Europese golfresorts is voor vijftig procent gebaseerd op het cijfer dat golfers aan de resorts geven op Leadingcourses.com, en voor de andere vijftig procent telt de waardering van bezoekers op hotelpartner Booking.com.

1. Finca Cortesin Hotel Golf & Spa | Spanje (9,39)

Finca Cortesin ligt anderhalve kilometer van zee en biedt gasten onder meer 67 ruime suites, 23.000 vierkante meter tuin, vier zwembaden, een beach club, tennis- en padelbanen en natuurlijk een golfbaan. Finca Cortesin's 18-holes Championship baan is ontworpen door Cabell Robinson en heeft de nodige spraakmakende toernooien - waaronder het Volvo World Match Play Championship - georganiseerd. In 2023 wordt hier de Solheim Cup gespeeld. Het is de eerste baan in Spanje met een nieuwe, milieuvriendelijke variant van Bermudagras op al zijn greens. Finca Cortesin scoort dit jaar een 9,2 op Leadingcourses.com en een 9,6 op Booking.com. Daarmee hebben ze de eerste plek weten te behouden.

Meer info: Finca Cortesin

2. Trump Turnberry Resort | Schotland (9,19)

Turnberry ligt in Schotland en bestaat onder meer uit de Ailsa Course waar geregeld het Brits Open wordt gespeeld. De linksbaan is recentelijk gerenoveerd door de architect Martin Ebert. Ebert was ook verantwoordelijk voor de layout van de nieuwe King Robert the Bruce baan. De combinatie van twee geweldige golfbanen, een uitstekend hotel en topfaciliteiten maken Trump Turnberry een van de allerbeste golfresorts in Europa. Golfers waarderen de kustbaan met een 9,27 en op Booking.com krijgen de faciliteiten van Turnberry een 9,11.

Meer info: Trump Turnberry

3. Trump International Links Doonbeg | Ierland (9,19)

In 2020 stond dit resort in Ierland nog op de negentiende plaats. Er is dus een grote sprong gemaakt op de ranglijst. Zowel het hotel als de golfbaan heeft veel hogere beoordelingen gekregen. Trump International Golf Links & Hotel Doonbeg ligt aan de prachtige zuidwestelijke kust op 45 minuten rijden van het internationale vliegveld in Shannon. De golfbaan op dit luxe resort wordt beoordeeld met een 9,08 en het hotel krijgt een 9,3.

Meer info: Trump International Golf Links Doonbeg

4. Monte Rei Golf & Country Club | Portugal (9,15)

Het beste resort van Portugal ligt is omringd door een spectaculaire baan van Jack Nicklaus en een tweede baan van "The Golden Bear" wordt op dit moment aangelegd op het resort in de Algarve. Het extreem hoge serviceniveau bij Monte Rei en de golfbaan zelf worden door golfers zeer gewaardeerd. Monte Rei heeft zowel appartementen als villa's die geïnspireerd zijn op de levensstijl van de moderne golfer. De algemeen score is hetzelfde als nummer vijf Gleneagles, maar de golfbaan in Portugal wordt beter beoordeeld (9,2 om 9,0).

Meer info: Monte Rei 

5. Gleneagles Hotel | Schotland (9,15)

Gleneagles biedt naast drie Championship golfbanen (zie op de foto hieronder, de Queens Course) onder andere luxe hotelaccommodatie, een aantal prachtige suites, een bekroonde spa en restaurant "Andrew Fairlie", het enige restaurant in Schotland dat twee Michelinsterren heeft. Golf blijft echter de basis bij Gleneagles met drie Championship golfbanen en de PGA National Golf Academy van Schotland. De PGA Centenary Course was de gastlocatie voor de Ryder Cup 2014.

Meer info: Gleneagles

36. Landgoed Lauswolt (8,68)

Het Friese landgoed in Beetsterzwaag (zie foto hieronder), dat een innige relatie heeft opgebouwd met de belendende Golfclub Lauswolt, is het enige Nederlandse resort  in de lijst. Nu 'bulkt' Nederland niet van de golfresorts, dus heel vreemd is het niet. In de lijst van 2020 stond Lauswolt nog op de 49ste plaats. De golfclub beschikt over een 18 holes parkbaan. Hotel Lauswolt heeft in Heeren van Harinxma een restaurant dat al jaren een Michelinster draagt. GOLF.NL maakte al een een reportage over Lauswolt. 

Meer info: Lauswolt

Wat is wel een resort en wat niet? Een van de criteria is dat het hotel naast de golfbaan moet liggen of op het terrein van de baan. Een andere eis is dat er meer geboden wordt dan golf, bijvoorbeeld een spa, tennisbanen, zwembaden. Bekijk hier de volledige top 100 van beste golfresorts

Er staat ook een Belgisch resort in de lijst: het resort Naxhelet Golf Club in de Ardennen,  op de 98ste plaats.

De beste Duitse resorts:

 • Der Oschberghof Golf (10)
 • Gut Kaden Golf und Land Club (22)
 • Achental Golf (30) 
 • Hardenberg GolfResort (45)
 • GC Budersand Sylt (50)
 • HEITLINGER Golf Resort GmbH (65)
 • Golfresort Haugschlag (67)
 • Golfclub Hofgut Georgenthal (72)
 • Fürstliches Golf-Resort Bad Waldsee (74)
 • Golfclub St. Wendel (82)
 • Donau Golfclub Passau-Rassbach e.V. (90)
 • Quellness & Golf Resort (91)
 • Golfclub Bodensee Weissensberg (93)
Lees meer over
Reizen