Golfreizen

Beste golfresorts in Europa

Leadingcourses.com stelt elk jaar een ranglijst samen van de beste golfresorts van Europa. De ranking van 2020 vormt een handige lijst als je een bestemming zoekt voor een luxe golfvakantie.

Leadingcourses.com is een website met informatie over golfbanen op de hele wereld. Elke golfbaan krijgt een cijfer gebaseerd op de gemiddelde beoordeling door golfers. De top 100 van Europese golfresorts is voor vijftig procent gebaseerd op het cijfer dat golfers aan de resorts geven op Leadingcourses.com, en voor de andere vijftig procent telt de waardering van bezoekers op hotelpartner booking.com.

1. Finca Cortesin Hotel Golf & Spa | Spanje (9,4)

Finca Cortesin ligt anderhalve kilometer van zee en biedt gasten onder meer 67 ruime suites, 23.000 vierkante meter tuin, vier zwembaden, een beach club, tennis- en padelbanen en natuurlijk een golfbaan. Finca Cortesin's 18-holes Championship baan is ontworpen door Cabell Robinson en heeft de nodige spraakmakende toernooien - waaronder het Volvo World Match Play Championship - georganiseerd. Het is de eerste baan in Spanje met een nieuwe, milieuvriendelijke variant van Bermudagras op al zijn greens. Finca Cortesin scoort dit jaar een 9,1 op Leadingcourses.com en een 9,7 op Booking.com. Daarmee hebben ze de eerste plek weer overgenomen van Trump Turnberry.

Meer info: Finca Cortesin 

2. Trump Turnberry Resort | Schotland (9,2)

Op de ranglijst van februari 2019 bezette Trump Turnberry nog de eerste plaats. Turnberry ligt in Schotland en bestaat onder meer uit de Ailsa Course waar geregeld het Brits Open wordt gespeeld. De linksbaan is recentelijk gerenoveerd door de architect Martin Ebert. Ebert was ook verantwoordelijk voor de layout van de nieuwe King Robert the Bruce baan. De combinatie van twee geweldige golfbanen, een uitstekend hotel en topfaciliteiten maken Trump Turnberry een van de allerbeste golfresorts in Europa. Golfers waarderen de kustbaan met een 9,1 en op booking.com krijgen de faciliteiten van Turnberry een 9,3.

Meer info: Trump Turnberry

3. Monte Rei Golf & Country Club | Portugal (9,1)

Het beste resort van Portugal ligt is omringd door een spectaculaire baan van Jack Nicklaus en een tweede baan van "The Golden Bear" wordt op dit moment aangelegd op het resort in de Algarve. Het extreem hoge serviceniveau bij Monte Rei en de golfbaan zelf worden door golfers zeer gewaardeerd. Monte Rei heeft zowel appartementen als villa's die geïnspireerd zijn op de levensstijl van de moderne golfer.

Meer info: Monte Rei

4. Montgomerie Maxx Royal | Turkije (9,05) 

Inderdaad ontworpen door de Schotse golfprofessional Colin Montgomerie en geopend in 2008. Het resort heeft zeven restaurants en veertien bars. Elke kamer in het hotel is ingericht als suite en heeft een adembenemend uitzicht over de kustlijn van Belek. De uitdagende baan omzoomd met naaldbomen en de lay-out is zeer afwisselend. Verblijf je in het all-inclusive hotel, dan zijn het eten en drinken in het clubhuis en zelfs de lunch-to-go ook inclusief. 

Meer info: Montgomerie Maxx Royal

5. Gleneagles Hotel | Schotland (9,05)

Gleneagles biedt naast drie Championship golfbanen (zie op de foto hieronder, de Queens Course) onder andere luxe hotelaccommodatie, een aantal prachtige suites, een bekroonde spa en restaurant "Andrew Fairlie", het enige restaurant in Schotland dat twee Michelinsterren heeft. Golf blijft echter de basis bij Gleneagles met drie Championship golfbanen en de PGA National Golf Academy van Schotland. De PGA Centenary Course was de gastlocatie voor de Ryder Cup 2014. De golfclub wordt beoordeeld met een 8,7 op Leadingcourses.com en het hotel wordt beoordeeld met een 9,4 op Booking.com, resulterend in een gemiddelde van een 9,05 en een 5e plaats in de ranglijst.

Meer info: Gleneagles  

49. Landgoed Lauswolt (8,6)

Het Friese landgoed in Beetsterzwaag (zie foto hieronder), dat een innige relatie heeft opgebouwd met de belendende Golfclub Lauswolt, is nieuw in de top 100 en het enige Nederlandse resort dat deze lijst heeft gehaald. Nu 'bulkt' Nederland niet van de golfresorts, dus heel vreemd is het niet. De golfclub Lauswolt beschikt over een 18 holes parkbaan. Hotel Lauswolt heeft in Heeren van Harinxma een restaurant dat al jaren een Michelinster draagt. GOLF.NL maakte al een een reportage over Lauswolt. 

Meer info: lauswolt.nl

Wat is wel een resort en wat niet? Een van de criteria is dat het hotel naast de golfbaan moet liggen of op het terrein van de baan. Een andere eis is dat er meer geboden wordt dan golf, bijvoorbeeld een spa, tennisbanen, zwembaden. Bekijk hier de volledige top 100 van beste golfresorts

Er staat ook een Belgisch resort in de lijst: het resort Naxhelet Golf Club in de Ardennen,  op de 66ste plaats. 

De beste Duitse resorts:

  • GC Budersand Sylt (9)
  • Spa & Golf Hotel Weimarer Land (14)
  • Golfclub Sagsmule (42)
  • Golfclub Bodensee Weißensberg (56)
  • Der Oschberghof Golf (60) 
  • A-ROSA Scharmutzelsee (70)
  • Dinau Golfclub Passau-Rassbach e.V. (100)
Lees meer over
Reizen