Beleving en inspiratie

Het verhaal achter de golfer: Tamer Saglambilek

Golf is vóór en van alle mensen. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor de sport. In deze rubriek vangen we de diversiteit op de golfbaan in portretten. In deze aflevering: Tamer Saglambilek.

Tamer Saglambilek (38) komt van origine uit Leerdam en golft bij The Dutch. Als eigenaar van Digital Marketing Agency Elevate Digital en AdCalls (SaaS) helpt hij bedrijven naar een hoger niveau te tillen in digitale marketing. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de Dutch Search Awards om anderen erkenning te geven binnen de search-industrie.

Ik ben gaan golfen, omdat ik het leuk vind om mensen te ontmoeten

“Van jongs af aan stond ik in het weekend met mijn vader op de markt of in één van zijn restaurants. Daar leerde ik alle ins en outs over conversie en klantenrelaties. Als mijn vader een jas verkocht aan een man die daar samen met zijn vrouw was, wist hij ze zo te paaien dat ze allebei met een jas weggingen. Ik ben de zoon van een marktkoopman, en sta nu zelf aan de top van de marketing industrie. Alle drie mijn bedrijven heb ik op eigen initiatief gestart. Ik heb de kracht van mijn ouders gekregen dat te durven doen. Mijn moeder zei altijd: ‘Jij kan dat!’ Door groot te durven denken maak je je dromen waar. En ik geloof dat succes al begint met een positieve mindset. Ondertussen heb ik ook nog tijd om twee keer per week tijd op de golfbaan te staan. Ik kan 20 uur per dag werken, 7 dagen per week. Maar ik kies ervoor om dat niet te doen. Veel van mijn energie haal ik uit het helpen groeien van anderen en hen kracht bij te zetten. Even uit de business stappen en de benen strekken op de golfbaan geeft tijd om te relativeren.

Tamer Saglambilek portret golfers

Vorig jaar ben ik voor het eerst gaan golfen, omdat ik het leuk vind om mensen te ontmoeten. Het ondernemerschap doe ik alleen en het is fijn om met mede-ondernemers te sparren, kennis te delen en mijn netwerk te openen voor anderen. De waarde die dat nu al heeft toegevoegd is super uniek. Succesvol was mijn eerste ervaring met het golfen overigens niet. De eerste keer dat ik een golfclub in mijn handen had, sloeg ik drie keer achter elkaar mis. Maar dat maakt niet uit, want ik houd van uitdagingen. Dat is in ondernemen niet anders. Je moet jezelf continu blijven ontwikkelen, er continu tijd aan besteden en gewoon durven doen. Progressie is beter dan perfectie. Eén ding is zeker, ik ga nog enorme stappen maken en een netwerk draagt daaraan bij. Ik sta open om van anderen te leren. Ik ben nu nog geen professionele golfer, maar dat komt met de tijd. Als je maar durft te dromen!”

GOLFSTART - De beste start in golf begint hier!

Boek nu een beginnerscursus die bij jou past en leer golfen!

Klik hier
Lees meer over
Interviews