Beleving en inspiratie

Het verhaal achter de golfer: Dwina Winter

Golf is vóór en van alle mensen. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor de sport. In deze rubriek vangen we de diversiteit op de golfbaan in portretten.

Dwina Winter, 56, woont in Naarden. Speelt golf bij Golfclub Old Course Loenen.
Doet PR en communicatie bij PIN Voorschot & EVENT Voorschot en helpt Horeca-, Detailhandel- en EVENT ondernemers met Micro Financiering.

Uiteindelijk bepaal je zelf wie je bent

“Acht jaar geleden werd ik plotseling weduwe. Na een ziekbed van negen maanden is mijn man aan de gevolgen van galgangkanker in mijn armen overleden. Hij is 52 geworden. Ineens stond mijn wereld stil, ik was toen 49 en mijn twee jongens pas net 16 en 17. Omdat ik altijd op hoog niveau heb getennist, heb ik door het vele trainen geleerd met vallen en opstaan sterk te blijven. Dankzij mijn wilskracht kon ik door met mijn leven en ging ik voor het glas halfvol. Een jaar na het overlijden van mijn man liep ik tegen Diederik aan, hij was de beste vriend van mijn man. We zijn inmiddels zeven jaar gelukkig samen.

Dwina Winter portret op de golfbaan

Mijn man was een golfer, Diederik ook. Door hem ben ik gaan spelen. Golf biedt mij de drive om goed te willen zijn. Ik bijt me erin, want ik wil het onder de knie hebben. Maar het is ook de gezelligheid, de sfeer, op de mooiste plekken kunnen zijn en lekker eten en borrelen. Samen met Diederik. Mijn twee jongens golfen nu ook. Ze zijn inmiddels 23 en 25. Ik ben super trots op ze. Dit is waar het leven voor mij om draait. Dat positieve zit er gewoon in. In mijn werk, met golfen, met alles. Het is heel makkelijk om te zeggen dat je iets niet kunt. Maar uiteindelijk bepaal je zelf wie je bent.”

GOLFSTART - De beste start in golf begint hier!

Boek nu een beginnerscursus die bij jou past en leer golfen!

Klik hier
Lees meer over
Interviews