Beleving en inspiratie

Rico heeft de smaak te pakken

We zeggen heel eerlijk, als we vorig jaar tien wereldkampioenen met golfambities hadden moeten opnoemen, dan zou de naam van Rico Verhoeven niet in dat rijtje staan. Maar hoe anders is de werkelijkheid.

Ambassadeur

Het begon met zijn medewerking aan de Nationale Sportweek, het initiatief van NOC*NSF waarbij hij als ambassadeur sport in de breedste zin promootte. In die rol maakte hij ook kennis met de golfsport en dat was iets waar Rico zelf wel iets meer van wilde proeven … Zo verbaasde hij misschien ook zijn duizenden fans wel een met een foto op Instagram, waarop hij met een golfclub in de weer te zien was. En daar bleef het niet bij. De wereldkampioen kickboksen heeft inmiddels een eigen golfset en volgt lessen.

Natuurtalent?

Of hij een natuurtalent is? Dat oordeel laten we graag aan Rico zelf over. Maar de Brabander speelde vorig jaar mee in een pro-am wedstrijd tijdens het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche en kwam voldaan maar ‘gesloopt’ van de baan. Op de vraag hoe het hem was vergaan, antwoordde hij ’tachtig-twintig. Om daarna met een glimlach iets meer duiding te geven. “Tachtig procent drama, twintig procent oké.”

Aanpassen

Voor Rico is het wel een beetje aanpassen. “Winnaarsmentaliteit zit er bij mij in, dus ik wil dat alles lukt, maar ik moet nog een beetje ontdekken hoe ver ik kan slaan met welke club. Na een paar lessen mag je nog niet te veel verwachten.” Tussen het harde trainen in de ring en sportschool door probeert hij zijn golflesjes te plannen. Hij weet inmiddels hoe het in golf werkt: geduld is een schone zaak en mentaal doet het ook wat met je. “Ik merk dat als ik de focus heel erg leg op ver slaan, dan raak ik ‘m niet goed en top ik de bal. Maar op de momenten dat ik denk: zoek het nu maar effe lekker uit, dan raak ik ‘m best goed. Dat is voor veel golfers herkenbaar, is me nu al een paar keer verteld.”

Hardhitter

Met de power die Rico in benen en armen heeft, is hij een potentiële hardhitter. De bal heel ver slaan, bekent Verhoeven ook, is wel een dingetje dat hem aanspreekt. “Maar daar heb je niet alleen kracht voor nodig. Ook techniek. En zover ben ik nog niet. Ik sla de bal nu over de 200 meter bij goed contact, dat heb ik wel eens op zo’n scherm gezien, maar ik moet toch wel de 250 meter kunnen halen. Nu nog niet, want ik raak de bal gewoon nog niet clean genoeg. Maar als ik straks de techniek beter onder de knie heb, ga ik ervoor.”

Matrix-bal

Dat Verhoeven ook goede spelers af en toe een slechte bal ziet slaan, geeft hem moed. “Het is natuurlijk heel tof als je bal ver en recht kunt slaan, op het moment dat het moet. Maar ik heb nu nog een rare spin naar rechts. Ik sla een soort Matrix-bal. Dat ziet er ook best leuk uit, maar je hebt er niet zo veel aan.” Toch, als je het Rico eerlijk vraagt, is hard slaan niet wat hem in golf de grootste kick geeft. “Chippen. Zo mooi. Dat vind ik het allerleukste. Met je club mooi onder de bal door, dat de bal dan mooi hoog gaat en na het neerploffen bijna direct stil blijft liggen …” Alsof de bal een beetje KO gaat, Rico?

Nieuw! Shelly's Golf Party

Golf is een feestje en dat vieren we deze zomer graag samen met jou! Presentatrice Shelly Sterk nodigde in hartje Utrecht enthousiaste voorbijgangers uit om zes golfchallenges uit te voeren. De winnaars kregen allemaal een Golfstart. En het mooie is, ook jij kan geweldige prijzen winnen!

Lees ook Wie is Shelly Sterk?

Golfstart

Wil jij net als Shelly en Rico ook beginnen met golf? Met de code GOLFPARTY10 ontvang je 10% op jouw Golfstart pakket!

Klik hier om naar Golfstart te gaan
Lees meer over
Beginnen met golf Interviews