Beginnen met golf

Shelly Sterk daagt nietsvermoedende voorbijgangers uit voor bijzondere golfchallenges. Ook al omdat ze zelf helemaal gek is van het spelletje. Hoe is dat zo gekomen? En wie is Shelly Sterk eigenlijk?

De 31-jarige Shelly Sterk, geboren in Den Haag, is vooral bekend van tv. Als presentatrice bij SBS6, maar ook als deelnemer van bijvoorbeeld Expeditie Robinson en De Verraders. Ze is fervent Formule 1-fan en schuift zo nu en dan aan bij autosportprogramma's.

En dat Shelly golf leuk vindt, blijkt wel uit haar enthousiaste verhalen over haar eerste stappen op de golfbaan. “Wat ik zo leuk vind aan golf is dat je altijd beter kan worden. Mijn goal is om in drie jaar een single handicap te hebben! Of dat te ambitieus is? Misschien. Maar dat ben ik ook, net zoals ik ook heel perfectionistisch ben. Ik wil eigenlijk meteen die swing van Anne van Dam!”

Shelly kwam al op jonge leeftijd in aanraking met golf. Haar vader golft sinds jaar en dag op Golfvereniging Leeuwenbergh en nam haar wel eens mee. Ze had haar eigen clubs en handschoentje, maar toen werd ze nog niet gegrepen door het golfvirus.

Hoe anders is dat bij haar zoontje Jake (2,5). Sinds kleine Jake kan lopen is hij in de ban van golf. “Als we hem een petje opzetten en vragen wie hij is, is zijn antwoord steevast: ‘Tiger Woods!’”

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Dat Jake zo dol is op golf heeft alles te maken met die golfende opa. Hij trok zijn schoonzoon, Shelly’s echtgenoot Mark, de golfsport in, die op zijn beurt zoon Jake weer enthousiast maakte. Toen Shelly deze drie mannen in haar leven samen zag golfen zei ze tegen zichzelf: “Het gaat mij niet gebeuren dat zij straks met z’n drieën op de golfbaan staan en ik in mijn eentje thuiszit!”

En dus boekte ze een beginnersles op De Hoge Dijk in Amsterdam en is ze sinds kort met een groep vriendinnen aan Golfstart begonnen bij Golfbaan Delfland. Ze vindt de combinatie golf en vriendinnen ideaal. “Lekker kletsen tussen de slagen door en na afloop een drankje op het terras!”