Beleving en inspiratie

Het verhaal achter de golfer: Justin Hendrik

Golf is vóór en van alle mensen. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor de sport. In deze rubriek vangen we de diversiteit op de golfbaan in portretten. Deze keer: Justin Hendrik

Justin Hendrik (42) zit in de muziek- en entertainmentindustrie en is eigenaar van Martub Media. Daarnaast is hij artiestenmanager en partner van talentenmanagementbureau SeiSei, dat onder anderen Rico Verhoeven vertegenwoordigt. Golft regelmatig op De Hooge Rotterdamsche. Hij noemt golf een verslaving. 

Ik raak niet gestrest als een bal in de bosjes belandt

“Als jongen was ik niet geïnteresseerd in school. Ik kon goed leren, maar heb nooit een opleiding afgemaakt. Ik was onrustig, had andere interesses en zag niet wat school me kon brengen op zo’n jonge leeftijd. Maar ik heb altijd mijn eigen handeltjes gehad. En als ik ergens voor ga, dan ga ik er volledig voor. Op mijn dertigste begon ik een managementbureau voor artiesten. Dat loopt goed en inmiddels alweer tien jaar. Zakelijk ben ik bijna rusteloos ongeduldig. Ik ben ambitieus, wil morgen scoren, heb grote dromen en wil de beste publisher van de wereld worden."

Justin Hendrik portretten golfers

Persoonlijk contact

"Door corona kon afgelopen jaar natuurlijk niet veel en ik ben geen type dat graag op de bank zit. Maar golfen kon nog wel. Ik ben een cursus gaan doen en was meteen verknocht. Nu speel ik drie keer per week bij De Hooge Rotterdamsche. Het is een prachtige baan; een oase midden in de stad, met uitkijk op de skyline. De competitie werkt verslavend. Ik wil altijd winnen, altijd beter worden. Ik speel met een plan, heb een visie en doelen gesteld. Toch kan ik anders dan in mijn zakelijke leven prima accepteren als het even niet lukt en raak ik niet gestrest als een bal in de bosjes belandt. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Ook omdat ik in het dagelijks leven veel achter een beeldscherm zit. En waar steeds alles steeds digitaler en onpersoonlijker wordt, maak ik op de golfbaan nog wel persoonlijk contact. Met golf vind ik mijn rust.”

GOLFSTART - De beste start in golf begint hier!

Boek nu een beginnerscursus die bij jou past en leer golfen!

Klik hier
Lees meer over
Interviews