Beleving en inspiratie

Het verhaal achter de golfer: Noëlle Dolmans

Golf is vóór en van alle mensen. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor de sport. In deze rubriek vangen we de diversiteit op de golfbaan in portretten. In deze aflevering: Noëlle Dolmans.

Noëlle Dolmans (28) komt uit Utrecht en golft bij The Dutch. Ze is opgegroeid binnen familiebedrijf Dolmans Groep, en is een echte ondernemersdochter. Sinds vier jaar is Noëlle eigenaar van SuperStaff, waar zij talent matcht en detacheert in de hospitality branche.

Golf is een eerlijk spel. Als je er even niet bij bent, word je genadeloos afgestraft.

“Ik ben opgegroeid in het familiebedrijf. Waar anderen naar de BSO gingen, had ik BSO op kantoor. Ondernemen zit me in het bloed, dat ik later zelf ging ondernemen was voor mij een logische stap. Ik ben niet opgevoed met constant complimentjes; het calvinisme is er met de paplepel ingegoten. Mijn vader leerde me dat je altijd zuinig moet zijn op je mensen, nooit op een ander mag neerkijken en hard moet werken als je iets wil bereiken.

Pippi Langkous

Transparantie vind ik erg belangrijk. En laat je een stukje van jezelf zien, dan krijg je daar wat voor terug. Als ondernemer neem ik iedere dag risico’s. Elke dag is anders, en elke dag komen er dingen op mijn pad die ik niet eerder ben tegengekomen. Maar ik ben net als Pippi Langkous; 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.'

noelle dolmans portretten gewonen golfers

Mijn ouders begonnen met golfen toen ik 8 was en namen mij mee, omdat golfen een stuk gemakkelijker is voor kinderen om onder de knie te krijgen dan voor volwassenen. Elke zondagochtend golfen was als kind niet mijn favoriete bezigheid, dus stopte ik na het behalen van mijn GVB. Toch ben ik op mijn twintigste weer begonnen.

Mini-vakantie

Golf is een eerlijk spel. Als je er even niet bij bent, word je genadeloos afgestraft. Maar ook in het spel ben ik niet bang om risico’s te nemen. Ik push mezelf om te kijken hoe ver ik kan gaan. Soms lukt het niet en doe ik een stapje terug. Soms lukt het wel en win ik zelfvertrouwen. Natuurlijk vind ik het jammer als ik een slechte bal sla. Maar als ondernemer heb ik al genoeg dingen om me druk over te maken. Golfen hoort daar gelukkig niet bij. Als ik een paar uur over de golfbaan loop, voelt dat echt een beetje als een mini-vakantie. Dus als een slechte bal het ergste is wat me die ronde kan overkomen, dan heb ik echt een fantastische dag!”

GOLFSTART - De beste start in golf begint hier!

Boek nu een beginnerscursus die bij jou past en leer golfen!

Klik hier
Lees meer over
Interviews