Ongevraagd Advies

Eefje wordt tijdens golfdate op 'vreemde gewoonte' gewezen: 'Ik droeg 'm zelfs terwijl ik een bitterbal at'

Op de golfbaan regent het adviezen. Vaak zit je er helemaal niet op te wachten, maar soms kan die ene tip júíst je spel opkrikken. In de rubriek Ongevraagd Advies komen al die goedbedoelde opmerkingen voorbij. Hoe gedraag je je tijdens een golfdate als je nieuwe geliefde handicap nul heeft? Eefje Kievits kreeg een opmerking die haar aan het denken zette.

Samen op de fiets, golftasje op de rug, op weg naar een idyllische golfclub midden in Kralingen, Rotterdam. Romantischer kan toch niet, zou je zeggen. Eefje Kievits geniet van de oase van rust te midden van de drukke stad. En die oase wordt versterkt door haar leuke date Pieter, die goed kan golfen.

Samen spelen ze de eerste holes. Pieter onthoudt de score voor beiden, aangezien hij voor zichzelf alleen hoeft te bedenken of het wel of geen birdie is. Voor Eefje loopt het aantal slagen soms wat op per hole, maar wat zou het. De zon schijnt, het is ontzettend gezellig en het gaat toch prima?

Geen tips tijdens het rondje, maar heel welkom ervoor óf erna

Op hole 3 wil Eefje aan haar putt beginnen, maar dan ontglipt Pieter een vraag: “Waarom houd jij eigenlijk je handschoen aan met putten?” Eefje stopt haar oefenputt en draait zich om. “Ja, waarom niet?” Ze weet ergens wel dat sommige golfers zich hier druk over maken, maar ze heeft zich er eigenlijk nog nooit mee bezig gehouden. Eefje heeft immers net een paar jaar haar handicap.

“Geen idee eigenlijk", beantwoordt ze de vraag van Pieter nogmaals. "Ik vind het wel fijn zitten en dan ben ik er niet zo mee bezig. Tot nu dus, want nu heb je me uit m’n spel gehaald!”

'Gratis golfpro'

Eefje golft in Oostenrijk

Inmiddels is Eefje een paar jaar verder en heeft ze haar doel bereikt. Ze is nog samen met Pieter, zes jaar, een kind en een hond verder én ze heeft een keurige handicap van 23. “Dat rondje heeft er gelukkig niets aan afgedaan. Mijn doel is niet om mijn handicap veel te laten zakken. Ik heb genoeg hobby’s en doe golf er echt bij, voor het plezier. En tja, ik heb ‘een gratis golfpro’ thuis. Als we een rondje gaan spelen, vraag ik Pieter tijdens het inslaan om een paar tips, die ik dan gebruik in de ronde. Dat blijkt een gouden afspraak: geen tips tijdens het rondje, maar heel welkom ervoor óf erna.”

Ik houd 'm lekker heel de ronde aan

Inmiddels weet Eefje beter en heeft de opmerking van Pieter haar aan het denken gezet. Als redacteur van GOLF.NL maakte ze een beschrijving van de verschillende type handschoendragers, zo blijkt. De ene is de hele ronde bezig met de handschoen aan- en uittrekken. De ander doet hem iets losser bij de tweede en derde slag. “En ik houd ‘m lekker heel de ronde aan”, zegt Eefje. “Geen gedoe. Ik had hem zelfs eens aan tijdens het eten van een bitterbal en de terugweg op de fiets.”

Heb jij, of iemand die je kent, ook ongevraagd advies gekregen? Hielp het je wel of niet? Wij horen graag van je. Mail naar redactie@golf.nl en wij nemen contact met je op.

Golfpaspoort

Naam: Eefje Bijnen-Kievits (ja inmiddels zijn we getrouwd).
Jaar: 37.
Golft sinds: 2016.
Handicap: 23,7.
Golfheld: Babe Didrikson Zaharias, echt een waanzinnig mooi verhaal!
Favoriete club: IJzer 9.
Waarom golf? Met mooi weer ben ik graag lekker buiten met vrienden, familie of man. 9 of 18 holes niets aan m’n hoofd. Het liefst speel ik telkens weer een nieuwe baan of bijvoorbeeld in Oostenrijk waar we vaak op vakantie gaan.

Lees meer over
Blog Fun Golftips