Beeld: Yannick Shurwanz
Mode

Pasen op de golfbaan

Beeld: Yannick Shurwanz
Een golfbaan bezoeken kan gewoon in kleding die je in je eigen kast hebt liggen. Carolien Karthaus-Spoor laat zien hoe je met een beetje creativiteit een mooie Paas-outfit samenstelt waarin je meer dan welkom bent op een open golfdag!

Voor mijn gevoel hebben we net pas de barre en verlate ‘winterdagen' achter de rug & Pasen staat alweer voor de deur! Eieren schilderen, met de kids die allemaal met hun eigen mandje de tuin instormen (om vervolgens in de herfst nog de laatste verdwaalde chocolade-eitjes terug te vinden die net iets té goed verstopt waren) én als afsluiting de eerste asperges van het jaar eten met de familie.

Maar mocht je dit jaar nu een andere invulling willen geven aan je paasweekend, dit is hét moment jouw eerste stappen in golf te zetten tijdens een open golfdag bij een baan bij jou in de buurt. Hier vind je een overzicht van de golfbanen die meedoen, waar je gratis ballen kunt slaan en van de verschillende onderdelen van het golfen kunt proeven met familie of vrienden. Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt. En voor degene die al wat vaker op de golfbaan hebben gestaan: wellicht is een leuke ‘flight’ met je vrienden of familie wel een leuk en origineel Paas-uitje. Het ‘zoek-element' blijft hetzelfde, alleen naar een ronder soort paasei :)

Natuurlijk is het dan wel zaak om er op je paasbest uit te zien en hier hoef je zeker niks nieuws voor te kopen. Hier een aantal suggesties die bijna iedereen wel in de kledingkast heeft hangen en zeker niet misstaan op een open golfdag!

Wie neem jij mee golfen?

Schrijf je samen in voor een gratis kennismakingsles bij jou in de buurt!

Klik hier

Classy cap

Trek je meest sportieve pet of juist een klassieke flatcap (ik heb er letterlijk één van mijn opa) uit je kast en je blendt perfect in tussen de pro’s. Net als de Royals bij elke officiële gelegenheid, draagt nagenoeg iedereen op de golfbaan wel een hoofddeksel. Uiteraard niet zo extravagant als de Koninklijke families, maar een sportieve cap of pet helpt je beter zicht te hebben op de baan & geeft wat verkoeling bij felle zon. Maar check ook eens de caps van ‘Le Flap’, het merk van mijn geweldige medegolfer Moïse Trustfull :)

Beeld: Le Flap

Polo of fancy sweater

Trek een polo of sweater uit je kast. Eén van de leukste aspecten aan golf vind ik de vrijbrief ‘to dress the part’. Je kunt het zo fancy maken als je zelf wilt en er zijn wat dat betreft geen extreem strikte regels qua outfits (al zou ik niet zo gauw iets kiezen voor iets dat over de grond sleept of waar je amper een stap in kunt verzetten). Maar wil je ‘op z’n klassiek’ gaan, kies dan voor een mooie polo. En ik vind het vaak leuk om daar overheen een fancy (oversized) sweater te dragen in een gezellige kleur. Ik hou ervan om vrij te kunnen bewegen en niet al te strakke kleding te dragen tijdens het golfen.

 

Beeld: Yannick Shurwanz

Sneakers

Een mooie, wat stevigere sneaker uit jouw eigen collectie is perfect voor een rondje golf. Nu vind ik zelf de ‘classy’ golfschoen nog steeds het mooist om te zien, het merendeel loopt op wat modieuzere golfschoenen die niet onderdoen voor een toffe sneaker. Zorg wel dat je genoeg stabiliteit voor je swing hebt, dus geen vederlicht model. Maar een mooie, wat stevigere sneaker uit jouw eigen collectie is perfect voor een rondje golf. Met mooi weer dan, want anders mis je toch de spikes voor wat grip… Maar we gaan er he-le-maal van uit dat we vanaf nu alleen maar zonnig weer krijgen in NL. Toch? TOCH?!

Handschoen

Bij elke club kun je wel een handschoentje kopen van rond de 10 euro, maar mocht je toch iets uit je eigen kast willen meenemen: kies voor een leren en niet de dikke variant. In het begin dacht ik ‘Ach, dat is vast een deel voor de show’. Maar het tegendeel is waar: een golfhandschoen zorgt voor een betere grip op je golfclubs, waardoor je club minder schuift en dus steviger in de hand ligt voor je slag. Ik mis mijn handschoentje echt als ik 'm weleens vergeet!

Accessoires

Dit is misschien iets meer voor de vrouwen dan voor de mannen weggelegd. Alhoewel: Jon heeft altijd een hoop meer snufjes en accessoires mee tijdens een rondje golf dan ik (van golfhorloge tot aan een speciale stok waarmee je je bal uit een grote plas kunt vissen, nogal vaak nodig gehad in het begin…). Een goede zonnebril is niet alleen praktisch, maar staat ook meteen profi. En zelf vind ik het fijn om een leuke waistbag om te doen met alleen je essentiële items, want met een grote handtas in de baan zeulen is écht geen pretje (spreek ik uit ervaring :). Enorme sieraden zou ik afraden, want ringen kunnen in de weg zitten tijdens je slag en grote oorbellen of armbanden zwieren en rinkelen behoorlijk mee tijdens je ‘swing’.

Beeld: Bottega Venetta

Ballen

Tijdens een open golfdag gebruik je de ballen van de club, maar je kunt ervoor kiezen zelf wat ballen aan te schaffen. Ook hier kun je het zo gek maken als je wilt. Vanaf onder de 1 euro tot 4 euro per stuk, of zelfs meer euro's per stuk (ik ben het he-le-maal kwijtgeraakt toen ik de afdeling ‘Disney-ballen' trof: ik ben ze nog steeds allemaal aan het verzamelen). En met deze gouden ballen kun je alsnog ‘gouden eieren’ zoeken op de baan! Tip: begin lekker met de ‘instapballen’, want je zult er een hoop zien verdwijnen in de bosstrook of het water de eerste keren…

 

Toch iets nieuws voor je outfit shoppen?

En mocht je nou wel een leuk Paas-item willen shoppen voor de gelegenheid, hier wat inspiratie:

Paarse handschoen van FootJoy

FootJoy Spectrum glove, 9,99 euro, te koop bij Jumbo Golf.

VICE Dad Crew Green, 22,99 euro, te koop bij VICE Golf.

Polo Luhta Espoo, 34,99 euro, te koop bij Jumbo Golf.

Lees meer over
Mode Equipment