Wat een (B)rookie

Milou (11) uit Appelscha: ‘Ik wil kampioen van Friesland worden, dat lijkt me niet zo moeilijk’

In deze nieuwe tweewekelijkse rubriek ‘Wat een (B)rookie’ belichten we de schoonheid van golf vanuit de ogen van een kind. Milou Dekker (11) uit Appelscha vertelt waarom zij de sport zo leuk vindt: “Ik zou willen, dat als de bal in de hole gaat er een attractie van een pretpark omhoogkomt. En dat dan op alle 18 holes.”
Woordenboek: (B)rookie is een creatieve samenstelling van het Nederlandse woord broekie: zelfstandig naamwoord uitspraak: broe-kie 1. jong mens. En het Engelse woord: rookie: een sporter aan het begin van zijn of haar carrière. In golf is er ook een ‘rookie of the year ranking’.

Hoelang golf je al en hoe ben je ermee begonnen?
“Toen ik 7 of 8 was en een keer bij opa en oma logeerde, gingen we naar de open dag van de golfbaan. Ik vond het gelijk al superleuk. Ik zag een pro heel ver slaan en dacht: dat wil ik ook kunnen. Minigolf had ik weleens gedaan, maar zo ver slaan had ik nog nooit gezien. Toen ik zelf voor het eerst raak sloeg, dacht ik: dit wil ik beter, harder en verder kunnen. Vanaf dat moment wilde ik op golfles.”

Wat vind je het leukste aan golfen?
“De sport heeft veel verschillende leuke dingen. We zijn lekker de hele dag buiten. Alleen als het regent, gaan we naar de drivingrange. En ik vind de wedstrijden heel leuk om te doen.”

Het golfdilemma

Je moet kiezen: voor altijd je opa laten winnen OF voor altijd met je schoenen verkeerd om aan de baan in?

“Hahaha, dat is wel echt moeilijk kiezen, maar ik denk dat ik wel kan wennen aan mijn schoenen verkeerd om aan hebben. Van opa verliezen, zal denk ik nooit wennen.”

Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt in de baan?
“Ik mocht vorig jaar zomer meedoen aan de kids pro-am op de Lage Vuursche. Dat heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik speelde met Lily May Humphreys. Ze was echt heel aardig voor ons. Het was heel bijzonder om met bekende mensen te mogen spelen.”

Milou Dekker swingt

Wat is de favoriete club uit je tas?
“De hybride-4. Daar speel ik echt superlekker mee.”

In welk onderdeel van het spel ben je het beste?
“Even denken… ik denk toch het putten. Ik oefen er heel veel op. Het duurde even voordat ik het goed onder de knie kreeg, maar nu is het echt mijn beste onderdeel.”

Als je één dag de baas zou zijn van de golfbaan en alles mag, maar dan ook echt álles, wat zou je dan regelen voor de andere kinderen?
“Ik zou het leuk vinden, dat als de bal in de hole gaat er een attractie van een pretpark omhoogkomt. Zoals de rood-oranje attractie bij Avonturenpark Hellendoorn. Die heeft een coole looping en kurkentrekker. Vanuit de hole dus. Nou, dan kunnen alle kinderen uit de flight daarin. Daarna gaan we verder naar de volgende holes. En dan gebeurt dat dus op alle 18 holes. Het is vooral voor de kinderen die heel druk zijn en zich niet kunnen concentreren. Dan kunnen ze even hun energie kwijt.”

En de laatste vraag, Milou: wat wil je later worden?
“Kampioen van Friesland! De concurrentie is niet heel groot, want er golfen niet zoveel kinderen in Friesland. Dus dat is best makkelijk. En écht later wil ik wel golfjuf worden. Ik vind het leuk om andere kinderen iets te leren.”

Caddieboekje van Milou

Wat is je handicap?
“39.2.”
Op welke golfbaan speel je?
“De Hildenberg. Hier heb ik het golfen ook geleerd van mijn pro Gijs. Hij is supergrappig. En verder ben ik ook nog lid op de Gelpenberg in Aalden, daar heb ik les met iets meer kinderen tegelijk.”
Doe je nog andere sporten?
“Ja, ik ga skeeleren op maandag en donderdag. En op woensdag ga ik ook nog schaatsen.”
Met wie speel je het liefst?
“Met opa. Ik speel heel vaak met opa. Dat is echt heel gezellig.”
Wat is je lievelingseten?
“Sushi.”

Ben of ken jij een kind dat ook golft en daar graag meer over wil vertellen? Mail dan naar redactie@golf.nl!

Lees meer over
Fun Jeugd