Beeld: Golfsupport.nl
Duurzaamheid

Wees voorzichtig met trolleys op natte baan

Beeld: Golfsupport.nl
Soms wordt het gebruik van golfkarren en -trolleys op de golfbaan niet toegestaan. Dat kan je als golfer in de natte herfst of winter overkomen. Daar is een goede reden voor.

Golfers moeten in de baan niet alleen op zichzelf en op andere spelers in de baan letten, maar hebben ook een 'zorgplicht' voor de golfbaan. In herfst en winter is de baan een stuk kwetsbaarder dan in andere jaargetijden. In onderstaande video wordt de rol van golfkarren en trolleys belicht. 

 

"Golfkarren en -trolleys zorgen voor meer mobiliteit in de baan en dus voor meer plezier bij veel golfers. Maar als ze onder de verkeerde omstandigheden worden gebruikt, kunnen ze ook behoorlijk wat schade aanrichten aan de baan', aldus Koert Donkers van de afdeling Duurzaamheid/Agronomie bij de NGF.

Greenkeepers zetten stukken van de baan af met lint om die stukken te ontlasten

Kijk dus niet raar op als je in de herfst en winter met lint afgezette stukken baan ziet, waar je als golfer (tijdelijk) niet mag komen. Donkers: "Moeder natuur overspoelt ons af en toe met fikse regenbuien en daarom zijn greenkeepers soms genoodzaakt om restricties aan de baan te stellen. Let dus op de paden en de richting die de greenkeepers op de baan hebben aangegeven. Des te eerder en langer kun je weer van de hele golfbaan genieten."