De baan op

Amsterdam Old Course, met de Arena in zicht

Onder de rook van Amsterdam ligt een echte 'urban golfbaan': Amsterdam Old Course. GOLF.NL speelde de bijzondere 9 holes voor een nieuwe vlog en zoals altijd kan jij twee greenfees winnen.

Amsterdam Old Course is een van de oudste banen van Nederland. In 1935 werd de baan in de Duivendrechtse polder aangelegd door het trio Colt, Alison & Morrisson. Door de komst van station Duivendrecht eind jaren tachtig moesten er 9 van de 18 holes verdwijnen, maar 5 van deze oorspronkelijke holes liggen er nog steeds. Na de komst van een groot spoorviaduct dwars door de baan heeft golfbaanarchitect Frank Pont de holes sinds 2005 verder aangepast en verbeterd.

Voortbestaan

Na Kralingen is Amsterdam Old Course de laagst gelegen baan van Nederland (3 meter onder NAP). Ook opvallend is dat het oorspronkelijke en zeer karakteristieke clubhuis er nog steeds staat en dat de baan op een relatief klein stuk grond ligt (19 hectare voor 9 holes + 1 reservehole). Sinds 1969 is er al onzekerheid over het voortbestaan van de golfbaan; lees hierover in een leuk artikel over het 'Gallische golfdorpje'. Gelukkig lijkt het erop dat de 9 holes aan de voet van de Johan Cruijff Arena niet snel zullen verdwijnen.

Bekijk onderstaande video en doe mee aan de prijsvraag om kans te maken op twee greenfees! 

Win 2 greenfees!

Namens Amsterdam Old Course mogen wij 2 greenfees (+ een doosje Titleist ballen!) weggeven zodat jij samen met iemand anders kan genieten van de bijzondere baan in Amsterdam. Wat moet je daarvoor doen?

  1. Bekijk en like de video
  2.  Abonneer je op ons YouTube kanaal.
  3. Beantwoord de vraag die we in de video stellen en geef je antwoord in een reactie onder de video (klik hier om te reageren onder de video. Let op: mailen heeft geen zin)!

We verloten onder de goede antwoorden 1 x 2 greenfees en maken de winnaar 7 juni 2021 bekend in de reacties! Succes!

Meer weten?
amsterdamoldcourse.nl

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd in de app GOLF.NL

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Banen Prijsvraag