Beeld: GOLF.NL
Tips

Hoe sla je goed vanaf de fairway?

Beeld: GOLF.NL
Je ligt op de fairway (of ernaast). Veel golfers hebben vaak moeite met een goede approach naar de green! De volgende vier instructievideo's van PGA Professional Geert Frohn helpen je door de fairway heen... Zo mis je nooit meer een green!

1) Kort gras: sla neerwaarts & oefen met tee

Op harde fairways zijn veel golfers bang dat ze met hun club niet goed onder de bal kunnen komen, met toppers als gevolg. Wil je weten hoe je wel goed balcontact krijgt op zulke harde fairways? Geert Frohn, professional van de Sallansche Golfclub, legt het je uit en geeft ook nog een makkelijke drill waarmee je kunt oefenen.

2) Hoe sla je een bal goed uit de rough?

Hoe sla je een bal goed uit de rough? Omdat het clubblad dichtslaat in de rough, moet je een aantal aanpassingen doen. Zo is het verstandig de club korter te grippen. Bekijk onderstaande video waarin Geert Frohn tips geeft over hoe je de bal makkelijker uit de rough slaat.

3) Pak je een 3-wood of hybride?

Wanneer sla je een 3-wood en wanneer een hybride van de fairway? In de volgende video legt Geert Frohn uit wat de voordelen zijn van het slaan van een hybride en wat je moet doen als je toch voor de houten-3 gaat.

4) Je bal ligt in een divot! Wat moet je doen?

Wat moet je doen als de bal op deze ongelukkige plek op de fairway eindigt? Geert Frohn legt in de volgende video uit hoe je een plag in een plag slaat.