Beter golfen

Moeite met je pitches? Probeer de techniek van Ryder Cup-captain Luke Donald

Pitches, de slagen tussen pakweg 20 en 40 meter naar de hole, zijn voor veel amateurgolfers lastig. Waarschijnlijk beweegt de gemiddelde amateur in de backswing te veel weg van de bal en hebben ze daarom moeite goed contact te maken.

Fredrik Lindblom is een Zweedse professional die op diverse Tours heeft gespeeld, maar zich de laatste jaren vooral heeft gespecialiseerd als coach in het korte spel. Op zijn Instagram-account met bijna 54.000 volgers deelde Lindblom de tip over pitchen die hij zelf ooit kreeg van John Tattersall, een van de bekendste Amerikaanse golfcoaches.

‘Crispy’ contact

Lindblom bewoog zijn bovenlichaam in de backswing altijd wat weg van het doel, Tattersall liet hem juist het tegenovergestelde doen. Daarmee ging een wereld open voor de Zweed. In de video hieronder laat hij zien hoe ook Luke Donald, de Ryder Cup-captain en een golfer met een geweldig kort spel, met het lichaam naar het doel toe beweegt in de backswing en vervolgens dat heerlijke ‘crispy’ contact maakt waar we allemaal van dromen bij pitches.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golftips