Beter golfen

'Wall drill': kom in de perfecte impactpositie met hulp van een muur

De transitie van de backswing naar de downswing is een van de lastigste onderdelen van de golfswing. Veel amateurgolfers draaien verkeerd met hun bovenlichaam, waardoor het moeilijker wordt om constant de bal goed te raken. Om de juiste volgorde van bewegen te oefenen heb je eigenlijk alleen een muur nodig.
Beeld: Scratch Golf Academy

Beeld: Scratch Golf Academy

Anthony Vessecchia is een fitnesstrainer die veel met golfrelateerde oefeningen werkt. Hij vertelt dat het belangrijk is om je bovenlichaam achter de bal te houden en je heupen te laten gaan in de downswing. Hij heeft daar een heel simpele oefening voor.

Ga bij een muur staan en doe je linkerarm (als je een rechtshandige golfer bent) op je rug. Vessecchia noemt het alsof je gearresteerd bent en maakt een grapje over Scottie Scheffler, die onlangs werd aangehouden bij het PGA Championship. Die arm op je rug is belangrijk in de drill, want die mag de muur niet raken. Als dat wel gebeurt, weet je direct dat de volgorde van bewegen niet klopt. Hij laat zien dat het draaien van de bekken essentieel is om in de juiste impactpositie te komen.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Bekijk hier de gehele video, waar de Amerikaan nog twee oefeningen laat zien die je mogelijk helpen om beter te swingen.

Lees meer over
Golftips