Beter golfen

Beter balcontact? Doe NIET wat nummer 1 van de wereld Scottie Scheffler doet

Niemand slaat de golfbal momenteel beter dan Scottie Scheffler. En dat met heel opmerkelijk voetenwerk tijdens de swing. Net zo schuiven met de voetjes als Scottie dan maar?

Scheffler won afgelopen weekend voor de tweede keer de Masters. Zijn voorsprong als nummer 1 van de wereldranglijst is inmiddels enorm. Qua ballstriking doet de Amerikaan niet onder voor Tiger Woods in zijn beste dagen. En dat met die opvallend schuivende voeten tijdens de downswing. Als iemand de bal zo goed en zuiver raakt, is het misschien wel een goed idee dat voetenwerk te kopiëren. Maar let op: vooral niet doen, zegt Cameron McCormick.

Balcontact

McCormick is de coach van veel topgolfers, onder wie Jordan Spieth en Jin Young Ko, die allebei majors hebben gewonnen en nummer 1 van de wereld zijn geweest. Om goed balcontact te maken in de swing met het voetenwerk van Scheffler moet je een superatleet zijn en waanzinnig getalenteerd. Dat zijn de meeste amateurgolfers helaas niet. Die hebben om zuiver balcontact te maken, volgens McCormick, juist baat bij heel ander, tegenovergesteld voetenwerk. Hoe dat zit? Bekijk de onderstaande video.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Cameron McCormick | Golf Instructor & Coach (@cmccormickgolf)

Lees meer over
Golftips Masters