Beter golfen

Moeite met de backswing? Misschien helpt deze tip

In de backswing wil je voldoende ruimte maken zodat je in de downswing goed bij de bal terug kunt komen. Maar hoe maak je zo’n mooie wijde backswing?

Het enige moment dat uiteindelijk echt telt in de swing is natuurlijk impact, het raakmoment. Maar met een minder goede backswing is het wel een heel stuk lastiger zuiver contact met de bal te maken. In de backswing is voldoende ruimte belangrijk zodat je in de downswing niet in de problemen komt, niet knel komt te zitten. Maar ruimte maken in de backswing moet je wel op de juiste manier doen.  

Thuis bij de muur 

 

Nathalie Sheehan is in Amerika uitgeroepen tot “best young teacher”. Ze werkt op de Pelican Golf Club en heeft op haar instagramkanaal meer dan 110.000 volgers die vaak enthousiast zijn over haar tips. Een van haar tips voor de backswing heet “Add width + lag” en is vooral bedoeld voor golfers bij wie de linkerarm (voor rechtshandige spelers) veel te veel buigt in de top van de backswing. Het goede van de tip is dat je ‘m ook thuis warm en droog kunt oefenen. Geen golfer is gelijk, iedereen heeft een eigen swing en altijd raden we aan geregeld les te nemen bij een gekwalificeerde pro, maar misschien is deze tip van Nathalie Sheehan wel precies wat je nodig hebt voor jouw backswing. Bekijk in ieder geval snel de onderstaande video.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Nathalie Sheehan (@nattiegolf)

Lees meer over
Golftips Video Topgolf