Beter golfen

Goede warming-up? Bekijk hoe Joost Luiten dat doet

Auto uit, tas pakken, rennen naar de eerste tee en een flinke beuk geven met de driver? Niet zo heel verstandig. Een goede warming-up is voor iedere golfer belangrijk. Joost Luiten vertelt hoe hij zich voorbereidt op een ronde.

Als amateurs met de driver aan de slag gaan op de range, is de neiging groot bal na bal gewoon weg te meppen. Dat is ook best lekker, maar veel beter ga je er doorgaans niet van worden. Daan Huizing traint heel effectief. Hij knipt zijn oefensessies met de driver op in drie delen: de techniek trainen, het proces oefenen en tot slot daagt hij zichzelf uit met een performance oefening.

Mentale routine

Bij de techniek is de basis heel belangrijk. Daan checkt altijd zijn set-up, hoe is het oplijnen en de balpositie. Dat doet hij met behulp van Toursticks op de grond, maar je kunt het natuurlijk ook doen met een paar clubs. Als dat is gecontroleerd gaan de sticks weg en focust Daan zich op wat hij de mentale routine noemt voor elke slag. Van oefenswing tot kijken naar het doel, visualiseren van de balvlucht en dan klaar en gaan. 

Spreiding 

Tot slot doet Daan een heel goede en leuke performance oefening. Hij slaat tien drives om te kijken hoe het zit met de spreiding, dus hoeveel meter van het doel eindigen de ballen. Dat noteert hij op een simpel blaadje en zo ziet hij, zeker als hij de oefening vaker herhaalt, een bepaalde trend in zijn afslagen. Daan heeft de beschikking over een Trackman, maar je kunt dit natuurlijk ook doen zonder, door op de drivingrange een doel te kiezen en te noteren hoever jouw slagen ongeveer van je doel eindigen. 

Bekijk de video bovenaan dit bericht en train én verbeter jouw drives!

Lees meer over
Joost Luiten Instructie