Instructie

Tikkie terug richting fairway of de dood of de gladiolen!

Lastige liggingen na een mislukte slag, iedere golfer krijgt er helaas mee te maken. Het mooie is: voor iedere situatie, hoe benard ook, is er een oplossing!

In een ideale wereld eindigt iedere bal keurig op de fairway en bij de volgende slag op de green. Helaas is dat niet de realiteit, zelfs niet voor de beste golfers van de wereld. Jon Rahm, de nummer1 op de wereldranglijst heeft dit seizoen op de PGA Tour een ‘farways hit’ percentage van 61,5 %, dus in één op de drie afslagen mist de winnaar van het groene Masters-jasje de fairway. Noord-Hollander Wil Besseling is met de driver een van de beste spelers op de DP World Tour. Maar net als Jon Rahm vindt ook Wil zijn bal af en toe terug in een fairwaybunker, onder een paar takken of na een serieuze afzwaaier zo dicht bij een boom dat een normale backswing onmogelijk is. 

 

Opties

 

In bovenstaande video laat Wil Besseling zien hoe hij zichzelf redt uit zulke lastige situaties. Welke aanpassingen heb je nodig als de bal flink downhill ligt in hoger gras met voor de green heel veel water? Hoe sla je de bal laag onder takken door? Wil is een topgolfer, hij krijgt de bal zelfs vanuit moeilijke posities vaak nog keurig op de green. Maar ook Wil neemt soms zijn verlies en speelt de bal veilig terug naar de fairway. In iedere situatie heb je meerdere opties. Ga je op safe met een “tikkie terug” naar de fairway? Of kies je voor een riskante heldenslag, de dood of de gladiolen!

 

Bekijk de video en leer van Troubleshooter Wil! 

 

 

Lees meer over
Instructie Golftips