Instructie

Beter chippen? Varieer met hoogte en rol net als Daan Huizing

Om beter te scoren is goed chippen essentieel. Als je heel makkelijk kunt variëren met de hoogte van de vlucht ben je helemaal spekkoper. Daan Huizing laat zien hoe hij dat doet.

Zelfs de allerbeste golfers missen regelmatig de green. Dan is het heel fijn als je kunt terugvallen op een goede stortgame. DP World Tour-speler Daan Huizing is heel goed met het chippen. Hij heeft een erg handige manier om te variëren met de balvlucht door een paar simpele aanpassingen. Elke chip begint met het maken van een plan: waar wil je de bal laten landen en hoe is de vlucht-rolverhouding?

Kies je voor een lage chip, medium of juist hoog met weinig rol? Huizing speelt de drie chips naar dezelfde vlag met dezelfde club. Door het aanpassen van de loft op het clubblad, de positie van de shaft en het lichaam kan hij variëren in hoogte. De swing hoeft hij niet te veranderen.

Borstbeen

Belangrijk bij het chippen is om niet achterover te vallen met het bovenlichaam, want dan raak je eerst de grond en dan pas de bal. Een goede check volgens Daan is de positie van het borstbeen, die moet op dezelfde plek blijven. Dat helpt om neerwaarts op de bal in te komen.

Bekijk in de video boven dit bericht het 'chipsysteem' van Daan en mogelijk werkt dat ook perfect voor jou.