Beter golfen

Oefen voor een beter raakmoment

Er zijn veel verschillende ideeën over de golfswing maar alle golfleraren zijn het over één ding eens: uiteindelijk draait het om de impact, het moment van raken. Een goede grip en setup, lichaamsrotatie, gewichtsverplaatsing, het heeft allemaal één hoofddoel: het creëren van de juiste impact. Hier twee perfecte impactdrills.

1. Drill met impactbag

Om de juiste impact te voelen is de impactbag ideaal. De achterkant van de bag ligt ter hoogte waar de bal zou liggen, dus in het midden van de voeten of iets links van het midden. Maak je normale opzwaai. Maak dan twee keer een pompbeweging in de neerzwaai. Voel hoe er eerst een kleine shift plaatsvindt met de heupen richting het doel en draai de heupen dan door. Probeer dat bij iedere pompbeweging te voelen. Hou ook de hoek tussen de shaft en de linkerarm in stand bij de neerzwaai. Na twee keer pompen sla je met dat gevoel zachtjes in de impactbag. Het gewicht is op links, de heupen zijn uit de weg gedraaid en de handen duidelijk voor de bal. Sla vervolgens ballen en probeer datzelfde gevoel vast te houden.

2. Impact-stop-drill

Waar we ook naar streven op het raakmoment is dat de linkerarm één lijn vormt met de club. Maak om dat laatste te stimuleren je normale swing en stop halverwege de doorzwaai. Probeer de linkerarm en de club op dat moment zo veel mogelijk in lijn te hebben. Als dat zo is halverwege de doorzwaai, is de kans groot dat de linkerarm en de club ook in lijn waren op impact. Doe dit eerst een paar keer zonder bal, daarna met bal. In een rustig tempo.

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd in de app GOLF.NL

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Instructie Golftips