Golfbaan Spaarnwoude

Baanbeoordeling Golfbaan Spaarnwoude

Par 71, 18 holes. 

Greenfees: klik hier.

Het Hoge Land 2 

1981 LT Velsen-Zuid 

023-5385599 

golfbaanspaarnwoude.nl 

Banen in de buurt: Houtrak 4 km, Amsterdamse 5 km, Heemskerkse 7 km, Haarlemmermeersche 11 km, Open Golf Zandvoort 12 km, Kennemer 12 km, Zaanse 13 km. 

Baan

Spaarnwoude (we beoordeelden de championship course, de D- en E-holes) is een erg goede en leuke parkbaan. Interessante holes, hoewel sommige par-drie’s (D3, D5) wat saai zijn, veel variatie. Er is eigenlijk maar één groot minpunt en dat is dat je twee keer een enorm eind moet lopen. Wat zou het mooi zijn als er een routing werd gemaakt waarbij je de holes aan de andere kant van de snelweg zou vervangen door de beste C-holes of nieuwe holes aan de kant van het clubhuis. 

Kwaliteit 

Begin mei waren de greens nog een beetje hobbelig maar de kwaliteit van de baan is meestal prima, zo is onze ervaring. Er worden veel ronden gespeeld en het is knap dat de greenkeeping meestal een goed onderhouden baan presenteert. Spaarnwoude heeft turbulente tijden achter de rug (faillissement van de exploitanten GMG en Golf Goed). Begin 2013 kwam de exploitatie in handen van het bedrijf Heerenstede. De rust teruggekeerd en hopelijk wordt voldoende geld besteed aan onderhoud.

Service 

Het personeel van de receptie en de grote golfshop in het clubhuis – een verbouwde stolpboerderij met aanbouw – is snel en vriendelijk. De klantvriendelijkheid is ook groot in het goede en levendige restaurant Graan voor Visch, dat ook bezocht wordt door fietsers en wandelaars. Hoe druk het ook kan zijn, er is met drie grote terrassen altijd wel een plaatsje buiten te vinden.  

Opvallend

Spaarnwoude, geopend in 1980, is een van de eerste openbare banen in Nederland en speelde een grote rol in de popularisering van de sport. Tienduizenden golfers zijn hier met de sport begonnen. In 1995 is de baan geprivatiseerd en nu is Spaarnwoude met zes negen-holesbanen en een twaalf-holes pitch & putt course een van de grootste en drukst bespeelde golfcomplexen van Europa. Op zo’n baan kan je uitgebreide oefenfaciliteiten verwachten en die zijn er ook. De drivingrange heeft 55 afslagplaatsen en er zijn vier oefengreens.

Oordeel: 7,5

We legden al uit waarom de layout van de architecten Frank Pennink en Gerard Jol van GOLF.NL een 7,5 krijgt: de snelweg verscheurt de baan en is een zwak punt in de verder zo prettige routing. Door het openbare karakter heeft Spaarnwoude een imago van ‘druk’ (dat valt wel mee, de baan heeft een heel marshallkorps om het golf in goede banen te leiden), maar de eerste gedachte bij Spaarnwoude zou een andere moeten zijn: dit is een erg goede baan en de prijs is redelijk. aan.

Deze baanbeoordeling is ook verschenen in GOLF.NL Weekly 10 van 2015. Bekijk hieronder hoe Spaarnwoude scoort op Leadingcourses.com en geef zelf je mening op deze website. 

 

Golfbaan Spaarnwoude op Leadingcourses.com

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

  • Paginadatum 20 mei 2015
  • Auteur GOLF.NL
}