Tulpenhole 3
De Omringdijkhole: een par 3 omringd door de bekende dijk in Westfriesland
Het clubhuis van Regthuys met schelpentuin
De baan van Regthuys met uitzicht op de Lucaskerk in Winkel
Op een aantal holes kun je extra prijzen winnen.

Testflight

Op GOLF.NL vind je niet alleen baanbeoordelingen van een deskundig team (zie hieronder), we sturen ook Testflights naar de banen. De drie golfers in een Testflight kijken onder meer naar het clubhuis, de oefenfaciliteiten en natuurlijk naar de baan zelf. Ze geven punten en hier komt een eindcijfer uit. Bekijk de Testflight-video in de player hierboven, lees de baanbeoordeling van GOLF.NL hieronder.

Baanbeoordeling Golf- en Countryclub Regthuys

Par 71, 18 holes. 

Greenfees: klik hier.

Limmerschouw 49B

1731 RM Winkel

0224-540216

regthuysgolf.nl

Banen in de buurt: Molenslag 5 km, Dirkshorn 7,6, Spierdijk 11 km, De Vlietlanden 13 km, Sluispolder 16 km, Westwoud (Westfriese) 19 km, Ooghduyne 20 km.

Baan 

De 18-holes baan ten noorden van Alkmaar, een ontwerp van Alan Rijks en Aart Bergsma, lijkt een beetje op een van Rijks’ andere banen, G&CC Liemeer. Maar Regthuys is “wilder”. De baan onderscheidt zich door enkele zeer goede holes (zoals Tulp 3, met een flinke heuvel op driveafstand) en opmerkelijke holes, zoals de Omringdijkhole (een par 3 met een green omringd door de bekende dijk in Westfriesland) en de Tulpenhole (in de vorm van een tulp).

Kwaliteit 

De tees, fairways en greens van Regthuys zijn in deze periode van het jaar uitstekend, zeker als je kijkt naar de prijs die je er betaalt voor een ronde golf: 28,50 euro voor negen holes, 47,50 voor 18 en korting op deze tarieven als je vroeg of laat speelt. In het weekend kun je na 16 uur zelfs onbeperkt spelen voor 27,50 euro. De parkbaan wordt mooi onderhouden, we zouden alleen graag de hekken bij enkele tees (om spelers te beschermen) weghalen, of vervangen door begroeiing.  

Service 

De commerciële baan (met Golfvereniging Regthuys als vaste bespeler) is zeer laagdrempelig, het personeel is jong en zeer vriendelijk. Het eenvoudige houten clubhuis past goed bij de laagdrempelige sfeer en wordt ook bezocht door fietsers en wandelaars. Er is een par-3 baan, toegankelijk voor beginners zonder handicap 54, en Regthuys organiseert footgolf en discgolf (frisbee). 

Opvallend

De tien jaar oude baan, die in etappes is gebouwd en sinds 2013 18 holes telt, doet alles net wat anders dan andere banen. De Omringdijkhole en Tulpenhole zijn daar voorbeelden van, net als de delen met schelpen op sommige holes en de borden bij tees dat er wat te winnen valt (bijvoorbeeld “Wanneer u deze hole in twee slagen haalt, wint u 100 exclusieve tulpen voor in uw tuin”. Op Regthuys zie je ook nog eens het “Nederlands Kremlin”, een tuin vol bouwwerken.

Oordeel: 8-

Een ronde op Regthuys is leuk door de variatie, het is een mix van goede en afwijkende holes. De Omringdijkhole is een variant van een klassieke, Britse, blinde par 3: de “dijk” rond de green is 2 meter hoog; je ziet de vlag maar niet de green. De baan is geonduleerd, zeker de negen Tulpen-holes met hoogteverschillen tot 12 meter. Regthuys heeft iets te veel korte par-4 holes mar is alles bij elkaar een erg leuke en onderscheidende baan.

Wat kost het?

Greenfee: negen holes 28,50 euro, 18 holes 47,50 euro. Op de website worden arrangementen en kortingsacties vermeld.

Andere prijzen: bij een 18 holes ronde kan tussendoor een Halfway House-lunch genoten worden voor 7,50 euro (soep van de week en drie kleine belegde bolletjes).

Deze baanbeoordeling is ook verschenen in GOLF.NL Weekly 11 van 2016.

Bekijk hier video's die door de golfclub zelf zijn gemaakt.


Regthuys Golf & Country Club op Leadingcourses.com
  • Paginadatum 18 juli 2016
  • Auteur GOLF.NL
}