Golfbaan Naarderbos
Golfbaan Naarderbos
De nieuwe holes zijn open
Beeld: Bert van der Toorn
Beeld: Bert van der Toorn
Er is een ecologische verbindingszone gemaakt tussen het natuurgebied Naardermeer en de randmeren
Beeld: Bert van der Toorn
Het clubhuis van Naarderbos
Beeld: Bert van der Toorn
Het clubhuis van Naarderbos vanaf het water gezien

Golfbaan Naarderbos


Par 72, achttien holes, 

Greenfees: klik hier.

IJsselmeerweg 100, 1411 DL Naarden

035-678 39 67

golfbaannaarderbos.nl

Banen in de buurt: Spandersbosch 7 km, Weesp 8 km, Almeerderhout 11 km, Goyer 11 km, Hoge Dijk 12 km, Hilversumsche 14 km.

Baan

Naarderbos heeft twee totaal verschillende gezichten. Op de oorspronkelijke negen holes uit 2003 zijn vlak en smal met veel bomen. De negen nieuwe holes uit 2006 zijn breed en hebben veel hoogteverschillen door de ligging op en naast een voormalige stortplaats. De meeste golfers vinden de bosholes mooier en noemen de nieuwe “kaal”, maar daar zijn wel de betere en interessante holes te vinden. Ook al zitten er middelmatige holes tussen en is er geen eenheid, Naarderbos biedt golfers een afwisselende en interessante baan. 

Begin 2015 is Naarderbos ‘heropend’, de baan is leuker en mooier geworden

Kwaliteit

Voor een baan die zo druk bespeeld, wordt is de kwaliteit van de tees, greens en fairways prima. En de baan wordt voortdurend verbeterd; de afgelopen periode is druk gewerkt aan een nieuwe ecologische verbindingszone tussen het natuurgebied Naardermeer en de randmeren. Hierdoor zullen er misschien otters en bevers opduiken op de baan. In combinatie met de bouw van deze verbindingszone zijn heel wat holes aangepast met nieuwe tees, waterpartijen en bruggen. Dit voorjaar is Naarderbos ‘heropend’. De baan is leuker en mooier geworden.

Service

Naarderbos is een van de ‘golffabrieken’ in de Randstad; de twee enorme parkeerplaatsen (voor vijfhonderd auto’s) staan in het seizoen vol. Om als pay-and-play-baan te overleven moet Naarderbos de honderden bezoekers per dag gastvrij ontvangen. Dat gebeurt ook. Bij onze bezoeken is de receptie en bediening altijd vriendelijk en servicegericht. De bezoeker wordt ook getrakteerd op uitgebreide oefenfaciliteiten. De oefengreens zijn reusachtig groot en de aquarange (je slaat drijvende ballen het water in) heeft allerlei mikdoelen gekregen. De par-3 course is op zich al een bezoekje waard, het is een leuke baan om het spel te leren of om te oefenen.

Als er iets op opvallend is op Naarderbos, dan is het het clubhuis uit 2009 aan het Gooimeer

Opvallend

Als er iets op opvallend is op Naarderbos, dan is het het clubhuis uit 2009 aan het Gooimeer. Het is opvallend groot (zesduizend vierkante meter), alsof het door een megalomane dictator is gebouwd die indruk wilde wekken. Het gebouw biedt echter onderdak aan meer dan een clubhuis, het is tevens een evenementenlocatie met spa en welness. Het stamt uit de tijd dat GMG exploitant was. Naarderbos wordt nu, na faillissementen en doorstarts, geëxploiteerd door de eigenaar, Grontmij. Het clubhuis, met enorme terrassen aan de voor- en achterkant, ligt dichtbij de range maar helaas ver weg van de golfbaan.

Oordeel: 7,5

Het beoordelingsteam van GOLF.NL Weekly is enthousiast over de soms originele en afwijkende holes op Naarderbos en de hoogteverschillen tot vijftien meter. Een ronde op de baan nabij het kruispunt van de A1 en A6 is afwisselend en de prijs sluit goed aan op wat aangeboden wordt. Dankzij de inzet van marshals is het speltempo meestal goed, maar we hebben ook enkele keren meegemaakt dat een 18-holes ronde op de baan bij Naarden vijf uur of langer duurde. Dan is zelfs een leuke baan als Naarderbos niet meer leuk.

Deze baanbeoordeling is verschenen in GOLF.NL Weekly in 2015.

  • Paginadatum 25 november 2015
  • Auteur GOLF.NL
}