Golfclub Midden-Brabant
Golfclub Midden-Brabant
Hole 6 van Midden-Brabant
De par-drie vijftiende hole wordt verdedigd door vijf bunkers
Het clubhuis van Midden-Brabant
Het clubhuis van Midden-Brabant
Een gemoedelijke, bourgondische sfeer in het clubhuis
GC Midden-Brabant

Testflight

Op GOLF.NL vind je niet alleen baanbeoordelingen van een deskundig team (zie hieronder), we sturen ook Testflights naar de banen. De drie golfers in een Testflight kijken onder meer naar het clubhuis, de oefenfaciliteiten en natuurlijk naar de baan zelf. Ze geven punten en hier komt een eindcijfer uit. Bekijk de Testflight-video in de player hierboven, lees de baanbeoordeling van GOLF.NL hieronder.

Baanbeoordeling Golfclub Midden-Brabant

Par 72, 18 holes. 

Greenfees: klik hier.

Dunsebeek 1

5085 ND Esbeek

013-5169966

golfclubmiddenbrabant.nl

Banen in de buurt: 

Landgoed Nieuwkerk 10 km, De Achterste Hoef 13 km, ’t Caves 13 km, Prise d’Eau 16 km, Gendersteyn 17 km, Weilenseind 18 km, Steenhoven (België) 18 km, Welschap 19 km.

Het golfterrein is het best te omschrijven als een mix van een bos- en parkbaan met prachtige solitaire bomen en struiken.

Baan 

We wisten al van eerdere bezoeken dat het ontwerp van architect Alan Rijks op Midden-Brabant leuk en gevarieerd is. Wat ons nu opviel, is dat de baan op het bosrijke Landgoed de Utrecht in 15 jaar tijd een prachtig golflandschap is geworden, mede dankzij veel nieuwe aanplant. Het golfterrein in Esbeek, vlakbij Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, is het best te omschrijven als een mix van een bos- en parkbaan met prachtige solitaire bomen en struiken. Hier en daar groeit heide en er zijn ook fraaie vennetjes en beekjes. 

Kwaliteit 

Het is heerlijk rustig op de baan tussen Tilburg en Eindhoven: bijna muisstil, maar aan één kant van de baan is wel een weg met autoverkeer. De 18-holes baan wordt uitstekend onderhouden. In de winter zijn sommige holes wat nat, maar in het seizoen rolt de bal overal flink door. Een ijsvogelwand bij hole 14 (een lustrumcadeau van het clubbestuur) en vogelhuisjes in honderden bomen (deels betaald door de leden) getuigen van veel liefde en aandacht voor de natuur. 

Service 

Het clubhuis is gevestigd in een boerderij uit 1926 met de naam “De Ekster”. De exploitant meldt in een brochure dat gestreefd wordt naar een “gemoedelijke, bourgondische sfeer” en dat is de sfeer die je aantreft. Brasserie “Klein Utrecht” in het clubhuis heeft zelfs iets weg van een bruine kroeg - een ouderwetse stijl die ons wel bevalt. Rondom de boerderij is een groot terras. Alle oefenfaciliteiten en de par-3 baan liggen vlakbij het clubhuis. Het rugbydoel op de range is een leuk target. 

Opvallend

Midden-Brabant is een commerciële baan waar gastspelers van harte welkom zijn en de home course van de gelijknamige golfclub. De vereniging bestaat sinds 1995 en speelde tot 2001 op een kleine 9-holes baan elders in Brabant. In 2015 kreeg Midden-Brabant de Golf Award “Golfbaan van het jaar” voor innovatief, milieuvriendelijk beheer. De greenkeepers hebben bijvoorbeeld een unieke methode om greens en fairways biologisch (chemievrij) te bemesten: met zelf gebrouwen compost van materiaal uit de naaldbossen.

Omdat de par-72 baan relatief kort is krijg je niet veel slagen mee, maar het leuke is dat veel greens voor veel spelers in regulation zijn te bereiken.

Oordeel: 8

Midden-Brabant is voor golfers van alle niveaus een prettige baan. Omdat de par-72 baan relatief kort is (5596 meter van geel en 4942 van rood) krijg je niet veel slagen mee, maar het leuke is dat veel greens voor veel spelers in regulation zijn te bereiken. Er is veel variatie en er zijn mooie holes (zoals 11) en leuke holes (zoals de par-4 tweede waar longhitters worden uitgedaagd in één keer over water naar de green te slaan). Holes 8, 9 en 10 zijn allemaal een beetje hetzelfde maar een ronde op Midden-Brabant is verder heel afwisselend.

Wat kost het?

Mais- of waldkornbroodje jong belegen kaas 4 euro, tosti ham/kaas 3 euro, uitsmijter ham/kaas 8 euro, kipsaté met atjar en kroepoek 11, 50 euro (groot 14,50 euro). 

Deze baanbeoordeling is ook verschenen in GOLF.NL 7 van 2016.


In 2015 kreeg Midden-Brabant de Golf Award “Golfbaan van het jaar” voor innovatief, milieuvriendelijk beheer:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


GC MIdden-Brabant op Kempen TV:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


GC MIdden-Brabant beoordeeld door golfers:

Golf- en Countryclub Midden-Brabant op Leadingcourses.com
  • Paginadatum 24 mei 2016
  • Auteur GOLF.NL
}