GC Gavelte - ‘Golfen en genieten in de rust en ruimte van het mooie Drenthe’ is de slogan van de club.
Het clubhuis van Havelte uit 1990 herbergt restaurant Ons Huus.
Drentse keien op de baan in de hunebedprovincie.
GC Havelte
Hole 7 van GC Havelte
GC Havelte
GC Havelte

Testflight

Op GOLF.NL vind je niet alleen baanbeoordelingen van een deskundig team (zie hieronder), we sturen ook Testflights naar de banen. De drie golfers in een Testflight kijken onder meer naar het clubhuis, de oefenfaciliteiten en natuurlijk naar de baan zelf. Ze geven punten en hier komt een eindcijfer uit. Bekijk de Testflight-video en lees de baanbeoordeling van GOLF.NL hieronder.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Baanbeoordeling Golfclub Havelte

Par 73, 18 holes. 

Greenfees: klik hier.

Kolonieweg 2

7971 RA Havelte

0521-342200

golfclubhavelte.nl

Banen in de buurt:

De Hildenberg 19 km, Martensplek 22 km, Heidemeer 27 km, Hooge Graven 30 km.

Baan 

Het is plezierig spelen op de 18 holes van de architecten Hans Hertzberger en Donald teel, een mix van een park- en bosbaan. De tweede negen is wel spannender en leuker dan de eerste negen vinden we, maar de hele baan is mooi. De rust en rough vallen het meest op. Licht glooiende fairways worden omgeven door fraaie stukken wuivende rough. Die rough is soms vergevingsgezind, soms niet. Daar tegenover staat dat er nauwelijks water is.

Kwaliteit 

De club is 30 jaar oud, de oudste holes stammen uit 1990. In 1995 ging Havelte van negen naar 18 holes. We bezochten de baan begin augustus en de Havelte lag er voorbeeldig bij met prachtige, eerlijke greens. Complimenten voor de greenkeepers van Vos Ruinerwold die Havelte nu enige jaren in beheer hebben. De baan is vrij droog en ook in natte perioden redelijk goed bespeelbaar.  

Service 

Havelte is een verenigingsbaan die altijd al gastvrij was, maar de club (en het restaurant Ons HUus onder leiding van chef-kok Yun-Che Hu) besteedt de laatste jaren nog meer aandacht aan vriendelijkheid en service. Gasten worden beschouwd als “leden voor een dag”. Greenfeespelers worden uitgenodigd hun mening te geven door een aantal vragen op het greenfeebewijs te beantwoorden. Niet-leden kunnen meedoen aan sommige clubwedstrijden.

Opvallend

Het gaat goed met de club. De greenfee-inkomsten zijn toegenomen, het ledental ook. Dat laatste is mede te danken aan 4-Sterrengolf, een samenwerking tussen Havelte, GC Zwolle (Overijssel), De Groene Ster (Friesland) en De Compagnie (Groningen). Leden van deze clubs mogen zonder beperkingen of meerprijs op elkaars courses spelen. Met 4-Sterrengolf onderscheidt Havelte zich van veel andere Drentse banen.

Oordeel: 8-

Het ontwerp is niet super spannend, met name de eerste negen. De greenside bunkers liggen wat ver van de green en pesten eerder de bogeyspeler dan de goede golfer. Maar door de rust, de gastvrijheid en het goede onderhoud is een 8- op zijn plaats. Havelte levert een Drentse vakantie-ervaring met in de directe omgeving schapen en hunebedden. Vlakbij de baan wemelt het van de aangename hotels. Kijk voor golfarrangementen op golfclubhavelte.nl.

Wat kost het?

Greenfee (2016): 9 holes 30 euro, 18 holes 52,50 euro (toeslag niet-A- en B-leden: 5 euro).

Andere prijzen (2016): koffie/thee 2 euro, acht bitterballen 4,50, uitsmijter 7,50 euro, tournedos 22 euro.

Deze baanbeoordeling is ook verschenen in GOLF.NL Weekly 13 van 2016.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

  • Paginadatum 16 augustus 2016
  • Auteur GOLF.NL
}