Het kasteel op Golfbaan Engelenburg
Beeld: Bert van der Toorn
Engelenburg Hole 1
Beeld: Bert van der Toorn
Engelenburg Hole 2
Beeld: Bert van der Toorn
Engelenburg Hole 3
Beeld: Bert van der Toorn
Engelenburg Hole 4
Beeld: Bert van der Toorn
Engelenburg Hole 5
Beeld: Bert van der Toorn
Engelenburg Hole 6
Beeld: Bert van der Toorn
Engelenburg Hole 7
Beeld: Bert van der Toorn
Engelenburg Hole 8
Beeld: Bert van der Toorn
Engelenburg Hole 9
Beeld: Bert van der Toorn
Golf in een prachtige ambiance op Kasteel Engelenburg. Het oordeel van GOLF.NL Weekly: 7,5.

Golfbaan Kasteel Engelenburg

Par 72, negen holes, 5852 meter

Greenfees: klik hier. Hcp 54 vereist en op sommige uren is baanpermissie voldoende.

Eerbeekseweg 6, 6971 LB Brummen

0575-569998

golfbaanengelenburg.nl

Twitter: @engelenburg_com

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Baan

Golfbaan Kasteel Engelenburg is een charmante parkbaan in Gelderland met oude bomen en fraaie waterpartijen. De baan onderscheidt zich door de locatie en ambiance: welke banen kunnen zeggen dat ze een kasteel als clubhuis hebben (althans, een deel van het kasteel)? Engelenburg, een ontwerp van architect Donald Steel uit 2003, is nummer 15 in de GOLF.NL Weekly top-30 van beste 9-holes banen in Nederland.

Als je echt van Engelenburg wilt genieten, speel je een rondje als de bomen beginnen te kleuren en dineer en overnacht je in het hotel

Kwaliteit

De baan heeft veel leuke, uitdagende holes waar precisie belangrijker is dan lengte. Het onderhoud is goed maar de baan is wel enigszins nat in de winter of na een regenperiode. De openbare drivingrange in de voormalige moestuin van het kasteel is wat ver weg van de baan maar dat wordt goedgemaakt door de nabijheid van de negentiende hole bij de eerste tee en laatste green.

Service

De ontvangst op Engelenburg is heel vriendelijk en gastvrij, daar kunnen ander banen wat van leren. Greenfeespelers krijgen onder meer een flesje water mee. Het kasteel, dat de golfbaan exploiteert, biedt allerlei combinatiearrangementen aan: dineren, logeren, vergaderen en clinics. Trouwen kan ook zoals vaste bezoekers weten; in het weekend zie je geregeld een bruidspaar rondom het kasteel.

Het oorspronkelijke kasteel in Brummen stamt uit de middeleeuwen

Opvallend

De hoge tee van de tweede hole ligt op een tweehonderd jaar oude ijskelder - dat soort dingen maakt een rondje op Engelenburg extra leuk. Het oorspronkelijke kasteel in Brummen stamt uit de middeleeuwen. Nu staat er een nieuwer kasteel dat Klein Soestdijk wordt genoemd. Het terras kijkt uit op het landgoed en de golfbaan. Engelenburg is een geliefde bestemming in eigen land bij Pin High Golftravel.

Oordeel: 7,5

Engelenburg krijgt een 7,5 voor de mix prima baan/uitstekende horeca/vriendelijke service. Niet de goedkoopste 9-holes baan van Nederland maar veel waar voor je geld. Als je echt van Engelenburg wilt genieten, speel je een rondje als de bomen beginnen te kleuren en dineer en overnacht je in het hotel. De kamers zijn in de voormalige koetshuizen en orangerie, het eten in het kasteelrestaurant is heel goed en het kasteel heeft een grote whiskyverzameling.

GOED

+ Leuke baan voor alle niveaus

+ Clubhuis in het kasteel

+ Service

KAN BETER

- Oefenfaciliteiten (ver weg)

- Drivingrange (kort)

- Nattig in natte perioden


Deze baanbeoordeling is verschenen in GOLF.NL Weekly 2 van 2015.

  • Paginadatum 17 maart 2015
  • Auteur GOLF.NL
}