Hole 5 van Dutch Golf Hattem
De nieuwe hoels van Dutch Golf Hattem
Hole 3 van Dutch Golf Hattem
Dutch Golf Hattem
Dutch Golf Hattem
De grote oefengreen van Dutch Golf Hattem
Dutch Golf Hattem

Testflight

Op GOLF.NL vind je niet alleen baanbeoordelingen van een deskundig team (zie hieronder), we sturen ook Testflights naar de banen. De drie golfers in een Testflight kijken onder meer naar het clubhuis, de oefenfaciliteiten en natuurlijk naar de baan zelf. Ze geven punten en hier komt een eindcijfer uit. Bekijk de Testflight-video in de player hierboven, lees de baanbeoordeling van GOLF.NL hieronder.

Baanbeoordeling Dutch Golf Hattem

Par 60, negen holes, 

Greenfees: klik hier.

Konijnenbergerweg 3

8051 CC Hattem

038-4440620

dutchgolf.nl

burggolfherkenbosch.nl

Banen in de buurt: 

Hattemse 0,5 km, GC Zwolle 7 km, De Koperen Joogte 16 km, Sallandsche 19 km, Het Rijk van Nunspeet 21 km, Golf Residentie Dronten 25 km, Openbare GC Dronten 25 km.

Baan 

Dutch Golf Hattem (niet te verwarren met de buurman, de Hattemse G&CC) was vooral een oefenbaan met negen korte maar uitdagende par-3 holes. Maar sinds vorig jaar bestaat de baan uit zes par-3 holes en drie par-4s, waarvan twee op een nieuw terrein. Dat is een enorme stap vooruit. 

Sinds vorig jaar bestaat de baan uit zes par-3 holes en drie par-4s

Kwaliteit 

De uitdagende greens met veel ondulatie zijn prima voor de tijd van het jaar. De fairways van de oude holes zijn bij nat weer snel zacht, maar de nieuwe holes zijn prachtig droog. De meeste holes hebben nog een tee van kunstgras; hopelijk komt er op elke hole óók een tee van gras, dat hoort er bij op een golfbaan.

Service 

Dutch Golf Hattem is een en al gastvrijheid, zowel bij de receptie als in het restaurant. De eigenaars Jart en Ellen Sluiter, ouders van oud-Tourspeler Tim, houden alles strak in de gaten om leden en gasten een leuke dag te bezorgen. 

Opvallend

Dutch Golf Centrum is een korte, laagdrempelige golfbaan waarvan je er niet genoeg kunt hebben om de golfsport te promoten. Beginners voelen zich op deze baan op hun gemak. Tegelijk zijn de oefenfaciliteiten zo goed (een enorme oefengreen, een lange range) dat het centrum ook een aantrekkelijke bestemming is voor betere golfers om te oefenen. 

Dutch Golf Centrum is toegankelijk en zeer laag geprijsd

Oordeel: 6,5 

De korte par-3 holes van Dutch Golf Hattem (tussen de 74 en 112 meter) zijn leuk om te spelen, maar er zijn maar twee echte holes: de twee par-4 holes die in 2015 zijn aangelegd. De baan krijgt daarom geen hoog cijfer maar het centrum als geheel verdient veel lof: Dutch Golf Centrum is toegankelijk en zeer laag geprijsd: een doordeweekse dagkaart kost bijvoorbeeld 30 euro en een jaarlidmaatschap voor volwassenen 425 euro. De verhouding prijs-kwaliteit is heel goed. 

Deze baanbeoordeling is verschenen in GOLF.NL 3 van 2016.

  • Paginadatum 7 april 2016
  • Auteur GOLF.NL
}