Golfcentrum de Batouwe
Veel appels, peren, kersen én water op De Batouwe
In de omgeving: bossen en fruitboomgaarden.
'Een fruitige baan met een stevige bite'
Hole Kersen 9 van de licht glooiende baan
Golfcentrum de Batouwe
Golfcentrum de Batouwe
Golfcentrum de Batouwe
Golfcentrum de Batouwe

Testflight

Op GOLF.NL vind je niet alleen baanbeoordelingen van een deskundig team (zie hieronder), we sturen ook Testflights naar de banen. De drie golfers in een Testflight kijken onder meer naar het clubhuis, de oefenfaciliteiten en natuurlijk naar de baan zelf. Ze geven punten en hier komt een eindcijfer uit. Bekijk de Testflight-video en lees de baanbeoordeling van GOLF.NL hieronder.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Baanbeoordeling Golfcentrum de Batouwe

Par 71/72, 27 holes. 

Greenfees: klik hier.

Oost Kanaalweg 1

4011 LA Zoelen

0344-624370

golfcentrumdebatouwe.nl

Banen in de buurt: 

Doornse GC 15 km, C Anderstein 15 km, Oijense Zij 17 km, GC de Dorpswaard 18 km, Hoenderdaal 18 km, Wageningse 20 km, GC Kromme Rijn 22 km.

Baan 

De Batouwe is een 27-holesbaan midden in de Betuwe. Een fruitige baan met een stevige bite is de slogan. Het is een mooie, glooiende parkbaan van architect Alan Rijks waarin de Betuwe terugkeert. Bijvoorbeeld peren-, appel- en kersenbomen en zo heten de drie negen-holescombinaties (Peren-, Appel- en Kersengaard). Er is ook veel water, waardoor de baan niet makkelijk is. De holes zijn gevarieerd, in lay-out en lengte, maar ook in kwaliteit: er zijn goede en minder goede holes.

Kwaliteit 

De greens lagen er half augustus (2016) uitstekend bij. De baan is ook mooi verzorgd en opgeruimd, maar de fairways zijn niet zo goed. De bal kan tot rust komen op een mooi stukje gras maar ook op een kaal plekje. Het komt door de slechte kleiachtige bodem en is wellicht een consequentie van het duurzame beleid van de sinds 2011 GEO-gecertificeerde baan. Sommige tees zijn zwak omdat ze worden omgeven door bomen, ze hebben dringend lucht en licht nodig. 

Service 

De Betuwse baan is zeer gastvrij en biedt leden en gasten een mooi clubhuis met rieten dak, ingericht door Jan des Bouvrie, en een prettig terras. Er is een dubbeldekse parkeerplaats gebouwd bij de entree. Dat heeft misschien een parkeerprobleem opgelost, maar het is een ongelukkige plaats/keuze want het parkeerdak blokkeert nu het zicht op het mooie gebouw in Engelse landhuisstijl. De aanbouw van een moderne serre verbergt ook het originele clubhuis. 

Opvallend

De bunkers zijn reusachtig groot op de baan uit 1993 (de nieuwste negen stamt uit 2004) en duurzaamheid staat hoog in het vaandel. De natuur op de honderd hectare grond (27 holes en een kleine 9-holes par-3 en par-4 baan) wordt op allerlei manieren gestimuleerd. Bij een ronde passeer je bijenhotels, ooievaarsnesten en een zwaluwenbunker. Er wordt eigen honing gemaakt en verkocht in de shop in het clubhuis.

Oordeel: 7,5

De Batouwe is een heel mooie baan, in mindere mate een goede en droge baan. Sommige holes zijn interessant en uitdagend, maar De Batouwe springt er niet uit en heeft nooit de GOLF.NL Top-50 van beste banen in Nederland gehaald. Op de Kersen-combinatie moet je één keer een flink stuk lopen tussen green en tee en je hoort er ook autoverkeer. Verder is De Batouwe stil. Ga er vooral naartoe voor het prachtige parklandschap en de natuur.

Wat kost het?

Greenfee (2016): achttien holes ma-do 55 euro, vr-za 60 euro, zo 65 euro; negen holes ma-do 33 euro, vr-za 35 euro; zo 37 euro.

Andere prijzen (2016): uitsmijter 7,25 euro, broodje kroket 3,75 euro, Waldorf-salade 8,50, saté van de haas 15,75 euro.

Deze baanbeoordeling is ook verschenen in GOLF.NL Weekly 16 van 2016.


Golfcentrum De Batouwe op Leadingcourses.com
  • Paginadatum 2 september 2016
  • Auteur GOLF.NL
}