Exclusieve kwaliteit in Amsterdam. Het oordeel van GOLF.NL Weekly: 9.
The International
Beeld: The International/Peter Boudestein
Beeld: LET
Beeld: The International/Peter Boudestein
Beeld: The International/Peter Boudestein
The International

The International

Par 72, achttien holes, 

Greenfees: niet van toepassing (alleen op uitnodiging kan je spelen op The International en als groep). Hcp 54 vereist. 

Oude Haagseweg 200

1171 PE Badhoevedorp

020-3034444

theinternational.nl

Banen in de buurt: Sloten 1,5 km, Ookmeer 5 km, AMVJ Golf 6 km, Amsteldijk 7 km, Amstelborgh 9 km, Amsterdam Old Course 9 km, Houtrak 10 km, Haarlemmermeersche 10 km, De Hoge Dijk 12 km, Waterland 13 km, Spaarnwoude 13 km.

Baan

The International, deze week gastheer van het Deloitte Ladies Open, is een topbaan. Punt. Glooiende fairways, hoogteverschillen tot veertien meter, korte en lange holes, af en toe water, een paar blinde schoten, van alles wat. Elke vierkante meter is aangelegd. De heuveltjes ogen niet allemaal natuurlijk maar de soms heftig glooiende greens wel, alsof ze in de loop der eeuwen door de wind zo gevormd zijn. De greens vormen de verdediging van de baan.

Een topbaan. Punt.

Kwaliteit

Het onderhoud op de linksachtige baan van de architecten Ian Woosnam en Bruno Steensels is al vanaf de opening in 2012 uitstekend, hoewel niet zo goed als op The Dutch. Helaas negeren wel heel veel leden en gasten hun pitchmarks op de gave greens. Wat te denken van

de aankleding van de baan (muren, bruggen, trappen, waterval van Portugees natuursteen)? Smaken verschillen… Het doet in elk geval niets af aan de kwaliteit van het ontwerp en het onderhoud.

Service

Op The International kan je alleen op uitnodiging van leden spelen of eten. Je wordt verwend in een ruim clubhuis met veel personeel. De keuken heeft een goede reputatie en desgewenst zijn er caddies. Het concept topbaan + topservice in de schaduw van Amsterdam werkt: de prijs van een certificaat (vermoedelijk eind 2016 verhandelbaar) is gestegen van 22.000 naar 34.000 euro. De club heeft 550 leden plus 135 corporate host-leden en 80 jeugdleden.

Het concept topbaan + topservice in de schaduw van Amsterdam werkt.

Opvallend

Iedere vliegtuigspotter zou onmiddellijk lid moeten worden van The International; de hoek bij hole 7 is een van de beste plekken om landende vliegtuigen te bekijken. En broodjes en koffie worden gebracht door de baancatering. Sommigen vinden de laag vliegende toestellen storend, maar veel spelers vinden het juist gaaf. Wij storen ons niet aan de vliegtuigen maar wel aan de snelwegen A9 en A4 die afhankelijk van de wind soms goed te horen zijn.


Oordeel: 9

In de GOLF.NL Weekly top vijftig beste banen in Nederland (een ranglijst die samengesteld  wordt door experts) staat The International achtste, twee plaatsen hoger dan The Dutch. In de publieksranglijst van Leadingcourses.com en GOLF.NL krijgt de baan een 8,6. Wij geven The International een 9 voor de hoge kwaliteit van de layout. Door de hoogteverschillen is het bovendien een perfecte baan om topgolf te bekijken (het Deloitte Ladies Open wordt gehouden van 19 t/m 21 juni).


Deze baanbeoordeling is verschenen in GOLF.NL Weekly 14 van 2015.

  • Paginadatum 2 juni 2015
  • Auteur GOLF.NL
}