Een goed bewaard Limburgs geheim. Het oordeel van GOLF.NL Weekly: 7,5.
Eyckenduyn: een goed bewaard Limburgs geheim
Beeld: Eekelaar Fotografie
Het terras en de eerste hole op de achtergrond
Een oude boom is nu een kunstwerk
Het clubhuis in een deel van een villa
Green 7
Holes 1 en 2
Hole 4 met de rode tee op een schiereiland
Sommige holes zijn te smal
De brasserie

Golfbaan Landgoed Eyckenduyn

Par 58, negen holes, 

Greenfees: klik hier. Hcp 54 vereist. 

Keppelseweg 9

5988 CC Helden

077-3079009

eyckenduyn.nl

Banen in de buurt: 

Kapelkeshof 7 km, De Peelse 8 km, De Golfhorst 12 km, Slottermolen 14 km, Het Woold 17 km, Herkenbosch 17 km, Land van Thorn 19 km.

Baan

Eyckenduyn is een kleine baan - met zeven par-drieholes en twee korte par-vier’s - maar hier moet je een keer geweest zijn. Het is een verborgen juweeltje in Limburg. Prachtige oude bomen en bloeiende struiken op een glooiend landgoed met enkele kleine en grotere vijvers. De eerste vier holes zijn prachtig, hole 5 en 6 vallen in vergelijking daarmee tegen, maar daarna wordt het weer mooi. Het is architectonisch allemaal niet perfect maar Eyckenduyn is wel een van de mooiste negen-holesbanen van Nederland.!

Een verborgen juweeltje in Limburg

Kwaliteit

Het onderhoud van het landgoed, het park, is uitstekend. Zeker de par-drieholes (met lengtes van 160, 120, 152, 151, 168, 108 en 161 meter van de gele tees) liggen er mooi bij. Zo’n mooie baan verdient afslagplaatsen van gras in plaats van kunststof afslagmatten. Dat is een hele investering en de onderhoudskosten stijgen ook flink, maar op deze fraaie korte holes moet je van gras kunnen slaan. Zeker ook op de mooie rode afslagplaats van hole 4 die op een schiereilandje is aangelegd.

Service

Het clubhuis is gevestigd in een deel van een villa en het terras kijkt uit op hole 1. Je kan hier uren wegdromen. Eyckenduyn heeft als slogan Golf Eten Drinken; culinair genieten krijgt veel aandacht. De brasserie heeft een kleine maar aantrekkelijke kaart en het personeel in het clubhuis is vriendelijk en gastvrij. Er kan ook gegeten worden in Fusion, een restaurant (onbeperkt Aziatisch eten voor een vast bedrag) dat een ander deel van de villa bezet. Er is een drivingrange maar die is lang noch breed.

Op het terras kijk je uit op hole 1 en kan je uren wegdromen

Opvallend

Eyckenduyn in het Noord-Limburgse plaatsje Helden, niet ver van Venlo, is een van de minst bekende banen van Nederland. Dat komt omdat het tot zo’n 3,5 jaar geleden nog een privébaan van een besloten business club was. In baangidsen werd het golfterrein niet genoemd. Nu ben je er als gastspeler welkom. Opvallend is een tot kunstwerk gekloofde oude stam op hole 4. Op de baan speelt ook een club: Golfvereniging Eyckenduyn die vroeger Golfclub Roobeek heette.


Oordeel: 7,5

Hoe enthousiast we ook zijn over Eyckenduyn, het cijfer van het beoordelingsteam van GOLF.NL Weekly stokt op 7,5. Dat komt omdat de layout niet perfect is (de baan is niet door een bekende architect aangelegd). De par-vierholes (7 en 8) zijn krap, een paar greens zijn erg bolvormig, de baan is af en toe ietwat compact. Als er flink gesnoeid zou worden en als er tees van gras zouden komen, gaat Eyckenduyn zo naar de 8 of 8,5. Desondanks is een ronde (met eten) op Eyckenduyn een geweldige golfervaring.

Deze baanbeoordeling is verschenen in GOLF.NL Weekly 12 van 2015.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

  • Paginadatum 2 juni 2015
  • Auteur GOLF.NL
}