G&CC Geijsteren
De zesde hole van Geijsteren
Drukte op de par-3 negende
Hole 13
Het Nationaal Open Matchplay op Geijsteren in 2016
Beeld: Jose en Sef Valentijn
Joost Steenkamer en Ruben van Uden, in 2016 op Geijsteren de seniorenkampioen en kampioen in het Nationaal Open Matchplay
Beeld: Jose en Sef Valentijn

Testflight

Op GOLF.NL vind je niet alleen baanbeoordelingen van een deskundig team (zie hieronder), we sturen ook Testflights naar de banen. De drie golfers in een Testflight kijken onder meer naar het clubhuis, de oefenfaciliteiten en natuurlijk naar de baan zelf. Ze geven punten en hier komt een eindcijfer uit. Bekijk de Testflight-video in de player hierboven, lees de baanbeoordeling van GOLF.NL hieronder.

Baanbeoordeling Golf- en Countryclub Geijsteren

Par 72, 18 holes. 

Greenfees: klik hier.

Het Spekt 2

5862 AZ Geijsteren

0478-532591

golfclubgeijsteren.nl

Banen in de buurt: Overloon 9 km, Maasduinen 10 km, Bleijenbeek 12 km, De Golfhorst 14 km, Slottermolen 16 km, Velden 16 km, De Peelse 19 km, Schloss Haag (Dui) 19 km, Stippelberg 21 km.

Baan 

De baan van Geijsteren is een subtopper - geen topper maar wel een goede en heerlijke baan om te spelen. In de GOLF.NL Top-50 van beste banen in Nederland bezet Geijsteren de 22ste plaats en dat klopt in onze ogen wel. De 18-holes baan is in etappes aangelegd (zie verderop). Op sommige bosholes, bijvoorbeeld waar 5 en 12 samenkomen, waan je je op de Hilversumsche. De nieuwe holes op het einde zijn minder mooi en voelen als 13 in een dozijn.

Kwaliteit 

Elke keer als we de baan bij Venray bezoeken – meestal in het hoogseizoen – is de kwaliteit zeer goed. Ditmaal speelden we een paar dagen na het jaarlijkse toptoernooi op Geijsteren (het Nationaal Open Matchplay) en was de kwaliteit uitzonderlijk goed. Gave en snelle greens (vaak “vals plat”), glooiende fairways vol in het gras, wuivende rough, mooi verzorgde bunkers – zo zou elke baan er in juni moeten bijliggen.  

Service 

De Noord-Limburgse club is vriendelijk tegen gastspelers. Het tarief voor 18 holes is niet mals (70 euro) maar in ruil daarvoor krijg je een dagkaart, gratis rangeballen, een caddieboekje, tees en vooral een gastvrij onthaal. Het tussen de bomen verscholen clubhuis uit 1986 ligt vlakbij de eerste tee, de achttiende green en de oefenfaciliteiten. Ideaal. We hebben niet geluncht of gedineerd maar naast de baan liggen aspergevelden, dus . 

Opvallend

Geijsteren is vooral bekend van het Nationaal Open Matchplay dat er sinds 1988 elk jaar wordt gespeeld en waar de leden een zeer goed georganiseerd toernooi voor amateurs en profs verzorgen. Geijsteren is ook bekend van Bertus van Mook, de in 1935 geboren caddie, teaching pro en playing pro. Van Mook, die 38 jaar pro was op Geijsteren, werd achtmaal Nederlands kampioen en het Nationaal Open Matchplay was mede zijn initiatief.

Oordeel: 8

Geijsteren biedt een heerlijke ronde golf met veel afwisseling, uitdaging en natuurschoon (ook heide). En veel goede holes maar niet genoeg om tot de top-15 van Nederlandse banen door te dringen. De oudste holes (1974, van architecten Frank Pennink en Donald Steel) in de bossen van landgoed Geijsteren zijn charmant, de vijf park- en waterholes op het slot van de ronde (1985, Steel) stellen daarmee vergeleken teleur, ook al hebben huisarchitect Michiel van der Vaart en bosdeskundige Ronald Buiting de baan de afgelopen jaren verbeterd.

Wat kost het?

Greenfee: achttien holes 70 euro (na 15 uur 50 euro), geen tarief voor negen holes, arrangement 18 holes met diner 77,50 euro.

Andere prijzen: koffie 2,10 euro, broodje jonge kaas 3 euro, 12-uurtje 11 euro, kipsaté met frites en sla 13 euro, dagschotel 13 euro.

Deze baanbeoordeling is ook verschenen in GOLF.NL Weekly 9 van 2016.


Bekijk ook deze video gemaakt door de club zelf:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Geijsteren beoordeeld door golfers:

Geijsteren Golf & Country Club op Leadingcourses.com
  • Paginadatum 21 juni 2016
  • Auteur GOLF.NL
}