Beeld: Getty Images
Topgolf

Paige Spiranac is een controversiƫle golfer: 'Ze willen me haten om te haten'

Beeld: Getty Images
Als je van golf houdt en op social media zit dan ken je Paige Spiranac. Maar wie is de meest bekende influencer in de golfwereld eigenlijk? Een ding is duidelijk: golfen kan ze!

De dertigjarige Paige heeft inmiddels 3,8 miljoen volgers op Instagram. Dat zijn er bijvoorbeeld 600.000 meer dan Tiger Woods. Hoe dat komt? Ze is een opvallende verschijning op de golfbaan. In 2022 werd de Amerikaanse zelfs uitgeroepen tot 'Sexiest Woman Alive' door het magazine Maxim. Kortom, velen vinden haar fantastisch. En dat wil ze weten ook.

Pikante foto’s en video’s

Daar komt bij dat ze ook nog eens ontzettend goed kan golfen. Naast pikante foto’s en video’s plaatst ze regelmatig instructievideo’s op haar kanalen. Daar steek je als golfliefhebber ook echt iets van op. Bunkerslagen, flopshots, course management, alles komt voorbij. Maar toegegeven, het is wel iets anders dan de gebruikelijke golfcontent. Daarnaast is ze bezig om pesten aan te pakken en wil ze inclusiviteit en diversiteit in de golfwereld vergroten.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Toch is het niet alleen maar hosanna voor Paige. Ze heeft vaak te maken met haatreacties. "Ze willen gewoon haten om te haten. Meestal hebben ze problemen in hun persoonlijke leven en ben ik een zondebok en willen ze gewoon hun woede uiten”, zei ze tijdens een Q&A op Instagram. Inmiddels kan ze goed omgaan met negativiteit. "Ik denk dat ik er 99% van de tijd niet door geraakt word. Er is zoveel meer goeds dan slechts, dus ik probeer me altijd te concentreren op al het goede dat jullie me elke dag sturen.” In 2015 had ze daar meer moeite mee toen er veel kritiek was op haar deelname aan het Dubai Ladies Masters.

Professionele golfcarrière

Paige begon op jonge leeftijd met golf. Tijdens haar periode op de Universiteit van Arizona was ze succesvol, waarna ze geprobeerd heeft om de LPGA te bereiken als professional. Ondanks een toernooizege op de Cactus Tour lukte het haar niet om een plekje te veroveren op het grootste circuit in vrouwengolf. Daarna is Paige zich dus volledig gaan richten op haar carrière als influencer.

Dat heeft haar geen windeieren gelegd, want ze is de grootste golfluencer die er is. Bri Teresi volgt op gepaste afstand met ruim twee miljoen volgers minder. Het enige golfrelateerde Instagramaccount met meer volgers is dat van de PGA Tour (4,3 miljoen om 3,8 miljoen).

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

OnlyPaige

En is er voor de grootste fans zelfs OnlyPaige. Daar krijg je sinds begin dit jaar beelden te zien uit haar dagelijks leven, extra golfinstructies, live video’s en wekelijks is er nieuwe content. Ze ziet het als een manier om haar leven te delen met fans buiten social media om. Een jaarabonnement kost 100 dollar.

Lees meer over
Achtergrond LPGA