Voorkom knijpen met de klauwgrip

Om de opgebouwde energie tijdens de swing goed over te brengen naar de bal is een ontspannen grip nodig. GOLF.NL Top 25 pro Martine Martens heeft hier een goede drill voor.

Ik kom veel mensen tegen die heel ver willen slaan. Wat ze doen, is hard slaan met de armen en in de club knijpen om extra kracht te zetten. Dat werkt averechts. Maximale snelheid overbrengen naar de club, de manier om ver te slaan, lukt niet als je in de club knijpt.

In de golfswing haal je de kracht en de snelheid vooral uit de lichaamsdraai. De energie wordt vervolgens overgedragen aan de armen en via de handen naar de club en zo naar de bal. Maximale energieoverdracht lukt alleen als je de club losjes vasthoudt. Ik weet hoe moeilijk dat is, maar ik heb er ook een goede oefening voor.   

Pak de club vast met je linkerhand. Leg dan je rechterhand als een klauw over de linker heen. Op die manier is het onmogelijk hard te knijpen in de club. Voel hoe makkelijk je de bal kunt slaan als je de club losjes vasthoudt. En ik denk dat je verbaasd zult zijn hoe ver de bal vliegt.