Als je met het gezin een trip wilt maken waar iedereen blij van wordt, heb je een uitdaging. Wij komen met een goed idee.

Driedaagse familietrip

Golf, pret en cultuur

Met een golffamilie op pad. Dat wordt... golfen. Maar niet alle dagen continu, zoals vader het liefste zou willen. De kinderen willen immers ook wat ander vertier en moeder zou een beetje cultuur erbij op prijs stellen. Het blijkt niet eenvoudig om bij het maken van zulke reisplannen álle familieleden tevreden te stellen. Maar met de bestemming Crécy-la-Chapelle komen we een eind in de goede richting. Het kleine dorpje ligt veertig kilometer ten oosten van Parijs op zo’n vijf uur rijden van Utrecht. Goed te doen, ook voor de kinderen en er zijn vier grote voordelen, op korte afstand van elkaar: twee mooie golfbanen, Disneyland, wereldstad Parijs. Na kort familieoverleg zijn de reacties enthousiast en het plan is snel gemaakt. We boeken een appartement met twee slaapkamers, aan de golfbaan. Nog een voordeel van deze bestemming: je hoeft niet met de auto dwars door Parijs. Zelfs de drukke Périphérique kun je rechts laten liggen. Als we de oprit van Domaine de Crécy oprijden, zien we aan beide kanten een golfbaan. Rechts ligt meteen een interessante lay out die past bij het affiche van de baan Vignoly. Het is de eerste door golflegende Arnold Palmer ontworpen baan in Frankrijk. Mijn flightgenoten zijn onder de indruk van de waterpartijen. Hebben we wel genoeg ballen meegenomen?

Mijn flightgenoten zijn onder de indruk van de waterpartijen. Hebben we wel genoeg ballen meegenomen?

CENTRE VILLE

De appartementen bevinden zich in een boerderij uit de zeventiende eeuw waar brie werd gemaakt. In 2008 is het complex in handen gekomen van de Nederlandse familie Mourus. De jongste telg Ruud ontvangt ons en vertelt met trots hoe hard de afgelopen jaren is gewerkt om er een ultieme (golf)bestemming van te maken. En er zijn uitbreidingsplannen. We checken in en de eerste verrassing ligt op de binnenplaats. Het zwembad is leeg en wordt schoongemaakt maar we zien direct mogelijkheden voor een volgend bezoek, in de zomer. Onze familie- suite is ruim en fris, met twee grote slaapkamers en een huiskamer waar we waarschijnlijk niet al te veel tijd zullen doorbrengen want we hebben een druk schema. Ruud bevestigt dat de locatie ideaal is vanwege de combinatie golf, stadbezoek en Disneyland. Veel van zijn gasten wijken uit naar Crécy vanwege de hoge prijzen van de hotels dichter bij het pretpark. Het is twee uur in de middag en gaan meteen downtown. De rit met de trein duurt driekwartier en kost 56 euro voor vier personen. Wie als eerste de Eiffeltoren ziet... Als de trein voor de zoveelste keer boven de grond komt, rijden we op een brug over de Seine met zicht op... La Tour Eiffel, een van de vele attracties. Aan cultuur geen gebrek in de Franse hoofdstad. Goede tip voor als je niet te veel wilt lopen en ook geen zin hebt in de ondergrondse: de batoboot. Deze watertaxi heeft acht interessante aanlegplaatsen en voor een tientje per persoon kun je er de hele dag gebruik van maken. Na een mooie middag en gezellig diner in een Parijse auberge gaan we retour richting Crécy.

ÉÉN HOLE, DRIE KEER PLONS

De volgende dag genieten we van het uitzicht vanuit onze huiskamer. De golfbaan Montpichet ligt er mooi bij op het land dat van oorsprong bij de boerderij hoort. Dat grond niet schaars is, bewijzen de brede fairways van de lichtglooiende baan en de prima aan te spelen greens. Maar onze aandacht gaat toch meer uit naar de andere baan, Vignoly. Deze is in 2009 geopend en de reviews zijn goed. De kinderen hebben de buggy’s inmiddels in de achtertuin geparkeerd, tassen erop en het dagje familiegolf kan beginnen. In het restaurant komen we Ruud tegen. Hij vertelt dat Crécy Golf Club ongeveer driehonderd leden heeft. Er worden veel wedstrijden gehouden en door een goede drainage is Vignoly het hele jaar bespeelbaar. Volgens Ruud is er niet echt een buggycultuur maar in ons drukke programma maken we graag gebruik van de karretjes. De eerste hole is een niet al te lange par-vier waar je de vlag niet ziet en je de juiste club moet kiezen. De green is, net zoals later blijkt bij alle greens, goed aan te spelen. De par-vijf tweede hole zegt veel over de baan en zijn architect: Palmer werkt graag met water en rotsblokken voor de afwerking. Er is veel keus in het coursemanagement. Je kunt veilig spelen of risico nemen en een gemiste fairway of green is geen probleem; je kunt goed herstellen. Zo is hole vijftien een korte par-vier met een dubbele fairway. Die kún je overslaan en voor de green gaan... Maar wat kan, lukt niet altijd. Nadat drie ballen in het water belanden, geven we het op. Wat een goeie matchplayhole! We keren terug naar het domaine en besluiten in het restaurant te eten. Het uitzicht op de baan is prachtig en de bediening vriendelijk. Het eten verdient meer aandacht: de risotto
is wat te gaar, de bearnaisesaus is donkerrood en er zit ui in, en de well-done bestelde hamburger wordt medium opgediend.

Nadat drie ballen in het water belanden, geven we het op. Wat een goeie matchplayhole!

RACEN DOOR DE KEUKEN

En dan op zondag het hoogtepunt voor de kinderen: Disneyland Parijs. Binnen dertig autominuten staan we voor de ingang. De ontvangst is bijzonder: geen dansende Donald of Mickey maar zwaar bewapende soldaten die blijk- baar nodig zijn vanwege de terreur- dreiging. Desondanks ziet het park er magisch uit. Nieuw is Ratatouille, een rit door de keuken van een restaurant waarbij je vanuit het perspectief van een rat wordt weggejaagd door het personeel. Je krijgt een 3D-bril op wat het extra leuk maakt. Zo leuk, dat we een tweede rondje maken met, tot onze verrassing, een andere route. Een aantal attracties wordt gerenoveerd, wat bij ons bekend was door een check op de website. Verstandig om te doen, ter voorkoming van teleurstellingen. De dag vliegt voorbij en na de niet te mis- sen parade gaan we naar het all you can eat restaurant. Minder magisch maar wel efficiënt want we willen ondanks het late tijdstip nog kijken naar de spectaculaire vuurwerk- en lasershow. Het blijkt een prachtige afsluiting van onze geslaagde familietrip.

CAMPING

Wil je liever kamperen op deze mooie locatie? Op drie minuten rijden van de golfbaan ligt een mooie familiecamping die hoort bij het hotel. Er zijn kampeerplaatsen maar ook stacaravans. De bezoekers zijn voornamelijk Nederlanders.

BANEN

Golfbaan Montpichet

Heren 5785, dames 5170 Greenfee achttien holes: 35 euro, 55 euro (weekend)
(Hotelgasten ontvangen 20% korting)

Golfbaan Vignoly

Heren 5724, dames 4763 Greenfee achttien holes: 50 euro, 70 euro (weekend)
(Hotelgasten ontvangen 10% korting)

KINDERVERTIER

Prijzen Disneyland Parijs

• Een dag, twee parken: 84 euro (kind tot twaalf jaar: 77 euro)
• Twee dagen, twee parken: 139 euro (kind tot twaalf jaar: 126 euro)
• Gratis: kinderen tot drie jaar en parkeren
Tip: check vooraf op de site de openingstijden en gesloten attracties
www.disneylandparijs.nl

Golf & attractiepark in eigen land

• Efteling / Golfpark Efteling
• Slagharen / Hooge Graven of Martensplek
• Wailibi / GC Dorhout Mees

Aanbieding

Gratis vierde nacht inclusief ontbijt!
• Vier nachten tweepersoons appartement inclusief ontbijt
• Drie greenfees (twee keer Crécy Montpichet, een keer Crécy Vignoly)
• Drie keer driegangendiner

PRIJS: 339 euro

Deze reis is te boeken via Pin High Golftravel, pinhigh.nl  • Paginadatum 23 juni 2015
  • Auteur Redactie GOLF.NL